Πολιτική Κυριακή 28/03/2021, 12:21
ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ

Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το άνοιγμα

Τάση αποκλιμάκωσης στις νέες εισαγωγές

Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το άνοιγμα

Τη διαμόρφωση ενός πλαισίου στρατηγικής για το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας και της εκπαίδευσης, χάρη και στο συμπληρωματικό εργαλείο του self test, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνης.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική για το επόμενο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Πρόσθεσε δε, ότι σ’ αυτό λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι «αλλάζει ο καιρός και πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε ότι στόχος είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων. «Η Επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο εργαλείο των self tests, η κυρία Πελώνη επεσήμανε ότι θα προστεθεί στους ελέγχους που γίνονται ήδη και στους εμβολιασμούς που χτίζουν το «τείχος» ανοσίας, προσθέτοντας ότι «θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών ασθενών και θα σπάσει την αλυσίδα της διασποράς».

«Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε τα μαζικά self test, η επιτροπή των ειδικών έθεσε τις προδιαγραφές για τα τεστ και είναι θετική στο πλαίσιο της στρατηγικής, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση. Τα τεστ είναι αξιόπιστα, ακολουθούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που ακολουθούν και τα rapid τεστ».

Όσον αφορά, τέλος, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι παρατηρείται μια τάση αποκλιμάκωσης στις νέες εισαγωγές, κάτι που αποτελεί θετικό δείγμα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News