Πολιτική Δευτέρα 18/01/2021, 13:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Χρ. Ταραντίλης σχετικά με το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια

Τι είπε ο Χρ. Ταραντίλης σχετικά με το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια

Το «αποτύπωμα» του ανοίγματος του λιανεμπορίου θα περιμένει να φανεί η κυβέρνηση για να πάρει τις όποιες αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τα δημοτικά και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δουμε ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε σχέση με το άνοιγμα των δημοτικών» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Θέλουμε να ανοίγουμε με ασφάλεια λαμβάνοντας αποφάσεις εβδομάδα – εβδομάδα. Πρώτα θα χρειαστεί μία περίοδος να συλλέξουμε τα δεδομένα με τις νέες συνθήκες και στη συνέχεια αφού λάβουμε τις εισηγησεις των ειδικών θα παρουμε τις αποφάσεις» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, αρκέστηκε να πει πως η διαδικασία με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις είναι: συλλέγουμε δεδομένα, τα πηγαίνουμε στην Επιτροπή, η Επιτροπή εισηγείται και αποφασίζει».

Για το αν οι μελλοντικές αποφάσεις για το άνοιγμα της εστίασης θα συνδεθούν και με την άρση του απαγορευτικού κυκλοφορίας μετά τις 21.00 απάντησε πως είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτό το θέμα, καθώς «πρέπει πρώτα να μετρήσουμε τι γίνεται με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και να μετρηθεί το πώς αυτό συσχετίζεται με το άνοιγμα των δημοτικών».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News