Πολιτική Δευτέρα 4/01/2021, 11:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν θα σώσει τον κ. Μητσοτάκη από την φθορά

Φωτ. Intime

«Καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να προστατεύσει τον κ. Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά που έχει ήδη ξεκινήσει» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχετικά με τις επικείμενες ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε πως «είναι ένδειξη ανευθυνότητας της κυβέρνησης να τροφοδοτεί σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, αντί να συζητά πώς θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας». 

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως «φέρει ξεκάθαρη ευθύνη για την τραγωδία που βιώνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όταν στη διάρκεια δύο μηνών lockdown έχουμε θρηνήσει 4.331 συμπολίτες μας».

«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που έπρεπε να έχει πάρει χθες, αλλά ας το κάνει έστω και τώρα για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές» συνέχισε και πρόσθεσε: «το πρώτο είναι η διεξαγωγή μαζικών δωρεάν τεστ –μέσω συνταγογράφησης- για τους πολίτες ώστε να έχουμε επαρκή δεδομένα για να ιχνηλατήσουμε τη διασπορά του ιού». 

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα περιορισμού από μόνα τους δεν δουλεύουν, εφόσον δεν συνδυάζονται από τα παραπάνω μέτρα που προστατεύουν ουσιαστικά τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, άσκησε κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «έσπευσε να προαναγγείλει την επαναλειτουργία τους, χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων που είναι αρμόδια για να προτείνει κάτι τέτοιο» και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο είναι τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, να έχουν γίνει πρώτα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς –και να γίνονται διαρκώς- αλλά και να υπάρξουν μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις». «Αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα την πληρώσουμε ακριβά», προειδοποίησε.

Για τον εμβολιασμό, έκανε λόγο για «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, οι οποίες δεν περιορίζονται στο κυβερνητικό πλιάτσικο που έγινε τις πρώτες μέρες, με στελέχη της κυβέρνησης να παίρνουν τα εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς». «Οι ευθύνες συνεχίζονται με το γεγονός ότι ενώ έχουν φτάσει σχεδόν 96.000 εμβόλια στη χώρα, μέχρι χθες έχουν γίνει λιγότεροι από 4.000 εμβολιασμοί, ενώ καθημερινά έχουμε καταγγελίες από υγειονομικούς ότι αναβάλλονται εμβολιασμοί», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News