Πολιτική Κυριακή 3/01/2021, 09:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Νεά χρονιά, νέο ξεκίνημα

Ανασχηματισμός: Νεά χρονιά, νέο ξεκίνημα

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Διευκρίνισε δε ότι ο σχεδιασμός αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Με την κίνηση διευκολύνονται και οι ειδικοί, καθώς με τα προληπτικά μέτρα και, εφόσον οι πολίτες τα τηρήσουν, η επιδημιολογική κατάσταση θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ο κ. Πέτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα γίνει βήμα-βήμα. Στις 11 Ιανουαρίου επανέρχεται το μοντέλο του click away και η επαναφορά των υπολοίπων δραστηριοτήτων που κλείνουν από σήμερα και για μία εβδομάδα(κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία κ.λπ). Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα υποστηρικτικά μέτρα και μέτρα ανακούφισης θα συνεχισθούν και το 2021. «Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση το παλαιό χρέος να γίνει χιονοστιβάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Πέτσας επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις και όταν είναι έτοιμος θα τις ανακοινώσει. Αρκέστηκε απλώς να σημειώσει ότι «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα». Ο πρωθυπουργός είναι σε θέση να αξιολογήσει όλους τους συνεργάτες του, κάποιους θα τους αναβαθμίσει, κάποιους θα τους διατηρήσει στη θέση του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News