Ταυτότητα

Moneyreview.gr

 

Επωνυμία επιχείρησης: «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

δ.τ. ¨Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.¨

ΑΦΜ 996589046, ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά.

 

Διεύθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου & Δ. Φαληρέως 2, 185-47 Ν. Φάληρο, Πειραιάς, Τηλέφωνο: +30-210-4808000, email : [email protected].

 

Ιδιοκτήτης – Δικαιούχος domain name : «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

 

Διευθυντής: Αλέξης   Παπαχελάς

 

Διευθυντής Σύνταξης: Λευτέρης Μπιντέλας

 

Διαχειριστής: Δημήτριος Παπαλεξόπουλος

 

Αρχισυνταξία: Κορίνα Σαμάρκου

 

Νόμιμοι Εκπρόσωποι: Χρήστος Αγραφιώτης του Νικολάου  και  Αντώνιος Κύρου του Δημητρίου.

 

 


Chief Technology Officer: Σταύρος Δαφνομήλης


Ίδρυση

Το moneyreview.gr είναι η νέα ψηφιακή έκδοση, οικονομική και επιχειρηματική, της εταιρείας «Νέες Καθημερινές Εκδόσεις ΜΟΝ. Α.Ε.». Ιδρύθηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2020 με έδρα την Αθήνα. Στοχεύει στην ενδελεχή, διεισδυτική ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, το χρηματιστήριο και τις αγορές, τα δημόσια οικονομικά και τη φορολόγηση, την εργασία, τον τουρισμό και την ενέργεια. Αλλά και τις νέες τεχνολογίες, την ποιότητα ζωής και τον ελεύθερο χρόνο. Με έμφαση στη διαφάνεια, στις μεταρρυθμίσεις και στην προστιθέμενη αξία της παραγωγής, επιδιώκει να συντελέσει στην ανάδειξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικής κουλτούρας, παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις σε όλους τους τομείς που διαμορφώνουν την καθημερινότητα. Με ακρίβεια και αξιοπιστία, μέσα από εκτενή ειδησεογραφία, χρηστικές πληροφορίες, αναλύσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, videos και podcasts.

 

Το moneyreview.gr είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου της «Καθημερινής», η οποία ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Α. Βλάχο και το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 1919. Στα 100 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, η «Καθημερινή» διατηρεί φήμη έγκυρης εφημερίδας εγνωσμένου κύρους και ενσωματώνει διαφορετικές πολιτικές τάσεις και απόψεις. Η ψηφιακή της έκδοση, το kathimerini.gr, ιδρύθηκε το 1996, μεταφέροντας στο διαδίκτυο τις υψηλές προδιαγραφές της παραδοσιακής δημοσιογραφίας, πλαισιωμένης από τα νέα μέσα και τις δυνατότητες της σύγχρονης ενημέρωσης.


Δήλωση αποστολής

Στόχος του moneyreview.gr είναι να παρέχει λεπτομερή και ευρεία ενημέρωση στους αναγνώστες του προσφέροντας ένα προσεκτικά επιλεγμένο μείγμα πληροφοριών, άρθρων, αναλύσεων, και απόψεων. Ο νέος βραχίονας της εταιρείας «Νέες Καθημερινές Εκδόσεις ΜΟΝ. Α.Ε.» στοχεύει στην πολύπλευρη, σφαιρική και λεπτομερή ενημέρωση των αναγνωστών του, διαχωρίζοντας όχι μόνο τις ενότητες της ενημέρωσης αλλά και το είδος των κειμένων που δημοσιεύει. Σε αυτό το πλαίσιο, τηρώντας τις προδιαγραφές του ομίλου, πάντοτε προσθέτει ξεκαθαρίζει με αντίστοιχες ετικέτες αν ένα κείμενο πρόκειται για ενημερωτικό άρθρο, ανάλυση, ή άποψη. Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης διαύγεια έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ξεχωρίζει την αντικειμενική πληροφόρηση από την υποκειμενική.


Πολιτική Ηθικής

Η Καθημερινή καθοδηγεί τους δημοσιογράφους της να εργάζονται με βάση τις παρακάτω βασικές αρχές:

 

  • Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής πρέπει να είναι ειλικρινής, δίκαιος και αφοσιωμένος στην συλλογή, αναφορά και ερμηνεία των πληροφοριών.
  • Πάνω από όλα, η Καθημερινή είναι υπόλογη στους αναγνώστες της. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να επικοινωνούν με την εφημερίδα και να συντάσσουν επιστολές στον διευθυντή.
  • Η Καθημερινή είναι πλήρως αφοσιωμένη στην διατήρηση της συντακτικής της ανεξαρτησίας.
  • Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής ψάχνει συνεχώς δεδομένα, έρευνες και αντικειμενικά στοιχεία έτσι ώστε να εμπλουτίζει το δημοσιογραφικό του έργο.
  • Όπου εκφράζει την υποκειμενική του γνώμη ή ερμηνεία, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής οφείλει να είναι διαυγής και ξεκάθαρος πως πρόκειται για προσωπική του άποψη και όχι αντικειμενική πληροφόρηση.

Πολιτική Διαφορετικότητας

Στα πλαίσια των αρχών της αμεροληψίας και της ποικιλίας των αναλύσεων και απόψεων, οι «Νέες Καθημερινές Εκδόσεις ΜΟΝ. Α.Ε.» δηλώνουν πλήρως δεσμευμένες στην καλλιέργεια ενός εργατικού δυναμικού βασισμένου στην διαφορετικότητα. Οι δημοσιογράφοι τους αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας, δίχως διακρίσεις λόγω φύλου, κοινωνικής τάξης, γενιάς, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πολιτικής άποψης, και η διοίκηση εργάζεται σκληρά ώστε να διασφαλίσει την ποικιλομορφία στο προσωπικό της και το περιεχόμενο που δημοσιεύει. Αντικατοπτρίζοντας αυτές της διαφορές, ο όμιλος στοχεύει στην καλύτερη κάλυψη και την οικοδόμηση μιας πιο ενημερωμένης και ευρείας δημοσιογραφικής κοινότητας


Πολιτική Διόρθωσης

Οι «Νέες Καθημερινές Εκδόσεις ΜΟΝ. Α.Ε.» δεσμεύονται να διορθώνουν άμεσα οποιαδήποτε λάθος πληροφορία στα ενημερωτικά της κείμενα, ανεξαρτήτως του μέγεθος του σφάλματος. Σε περίπτωση που το προσωπικό μας αντιληφθεί κάποιο μικρό σφάλμα, η διαδικτυακή εκδοχή του κειμένου αλλάζει εντός ολίγων λεπτών και η αλλαγή σημειώνεται ξεκάθαρα. Σε περίπτωση σφάλματος εξαιρετικά μεγάλου βαθμού, η εφημερίδα ενδέχεται να δημοσιεύσει σχετικές επιστολές αναγνωστών.


Αν κάποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται να αναφέρει κάποια λάθος πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με την γραμματεία της εφημερίδας.


Εταιρική Δομή

Η εφημερίδα και η ιστοσελίδα ανήκουν στην εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”. Σκοπός της εταιρείας είναι η έκδοση ημερήσιων εφημερίδων, περιοδικών, ειδικών εφημερίδων και κάθε είδους έντυπο γενικού ή ειδικού περιεχομένου, εκμετάλλευση και διαχείριση ιστοτόπων ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, διοργάνωση συνεδρίων, εκμετάλλευση τυπογραφείων, πιεστηρίων κ.λ.π.. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και το διοικητικό της συμβούλιο βρίσκονται εδώ.


Πολιτική Επαλήθευσης

Το moneyreview.gr δεσμεύεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη δημοσίευση επαληθευμένων πληροφοριών και γεγονότων. Λαμβάνουμε πολλά βήματα για να εξασφαλίσουμε την ακρίβεια και διερευνούμε κάθε γεγονός με λεπτομερείς ερωτήσεις και σκεπτικισμό. Η κάθε δημοσίευση περνάει από λεπτομερή έλεγχο, όχι μόνο από τον υπεύθυνο δημοσιογράφο, αλλά και από την συντακτική ομάδα της εφημερίδας.

 

Όπου είναι δυνατόν, επαληθεύουμε τα την πληροφορία με γνώμη εμπειρογνωμόνων και καταστούμε σαφές ποιος παρέχει τις πληροφορίες. Καθοδηγούμε την δημοσιογραφική και συντακτική μας ομάδα να θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα για τον έλεγχο των πληροφοριών και την αναζήτηση της αλήθειας:

 

  • Από που πηγάζει η πληροφόρηση;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια της πληροφορίας;
  • Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία;
  • Ποια είναι η πηγή και πώς γνωρίζει η πηγή τις πληροφορίες;
  • Υπάρχουν υποστηρικτικά έγγραφα ή πηγές;

Πολιτική Προστασίας Πηγών

Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες του, το moneyreview.gr προσπαθεί να δημοσιεύει σχεδόν πάντα τις πηγές των πληροφοριών που λαμβάνει. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις όπου οφείλει να προστατεύσει την πηγή, είτε για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη και καλύτερη ενημέρωση είτε για να προστατεύσει με γνώμονα την δημοσιογραφική δεοντολογία την ασφάλεια της πηγής. Το moneyreview.gr είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε περιπτώσεις που η πηγή ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικό κίνδυνο ή κίνδυνο ασφαλείας λόγω των πληροφοριών που παρείχε.

 

Παράλληλα, η συντακτική και δημοσιογραφική ομάδα του φροντίζει να διασταυρώσει τις πληροφορίες που λαμβάνει, με πυξίδα πάντα τη σχέση αξιοπιστίας με τους αναγνώστες.


Πολιτική Υπογραφών

Το moneyreview.gr δεν προσθέτει τις υπογραφές των αρθρογράφων και συντακτών της σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρωτογενές υλικό η έρευνα, και τα κείμενα είτε προέρχονται από ένα συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων ή σύνθεση διαφόρων πρακτορείων, ή μεταφράσεις ξένων μέσων με τα οποία συνεργαζόμαστε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το moneyreview.gr προσθέτει πάντα την αρχική πηγή του άρθρου.