ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12:00 η νέα σύνθεση της κυβέρνησης- Ποια ονόματα ακούγονται

Στις 12:00 η νέα σύνθεση της κυβέρνησης- Ποια ονόματα ακούγονται

Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει κάποιες σημαντικές μετακινήσεις υπουργών, είτε σε άλλα υπουργεία, είτε ακόμα και έξοδο από την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να είναι αυτό που λέμε «σαρωτικός» καθώς μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ερμηνευτεί – και όχι άδικα – ως αποδοχή αποτυχίας του κυβερνητικού έργου. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θέλει να παρέμβει εκεί που θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη και όχι να χαλάσει τις ισορροπίες που έχουν ήδη βρεθεί.  

Από τις πιο σημαντικές αλλαγές αναμένεται να γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών όπου το χαρτοφυλάκιο του Τάκη Θεοδωρικάκου μπορεί να καταλήξει στα χέρια του Μάκη Βορίδη με αναπληρωτή τον κ. Στέλιο Πέτσα.

Σε αυτή την περίπτωση ο νυν υπουργός Εσωτερικών θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο Αγροτικής Ανάπτυξης, για το οποίος ωστόσο ακούγεται έντονα ο Σπήλιος Λιβανός. Κατά τα λοιπά κλειδί θεωρείται η πιθανή μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο Εργασίας, με την θέση του υπουργού Ενέργειας να ακούγεται πως μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Παπαθάναση εάν μετακινηθεί από το Ανάπτυξης.

Στο Τουρισμού φαίνεται πως πηγαίνει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος ακούστηκε και για το Υγείας, κάτι που δεν φαίνεται να προχωρά καθώς ο Κικίλιας φαίνεται πως παραμένει με αναβαθμισμένο –σε θέση αναπληρωτή– τον κ. Κοντοζαμάνη. Ο Θοδωρής Λιβάνιος μετακινείται όπως όλα δείχνουν στο Μαξίμου, ως στενός συνεργάτης του κ. Γεραπετρίτη κάτι που έχει ενδιαφέρον για την συνέχεια.

Στη θέση τους προβλέπεται να μείνουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Εκτός κυβερνητικού σχήματος ενδέχεται να μείνουν οι Γιάννης Βρούτσης και Χάρης Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News