Business & Finance Σάββατο 27/03/2021, 11:20
ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σενάριο για άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο

Ο ρόλος του βελτιωμένου καιρού

Σενάριο για άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους άφησε ανοιχτό για τον Απρίλιο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, το κυβερνητικός στέλεχος αναφέρθηκε στα βήματα σταδιακής επιστροφής στην κανονικά, χαρακτηρίζοντας ως βοηθητικό παράγοντα και τη βελτίωση του καιρού. 

«Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους» σημείωσε, χαρακτηριστικά, παραπέμποντας και στην εξωτερική εστίαση.

Ειδική μνεία έκανε και στα self tests, τα οποία έχουν ως στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. «Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα» σημείωσε με νόημα.

«Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου» συνέχισε, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα για επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων στις 5 ή τις 12 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιήσε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το άνοιγμα μιας σειράς δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια – Λύκεια.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανίστηκε επιφυλακτικος για το ταυτόχρονα άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, κάνοντας λόγο για ένα παράτολμο βήμα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News