Business & Finance Κυριακή 28/03/2021, 09:18
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Πιθανό το «άνοιγμα» του τουρισμού και πριν τις 14 Μαΐου

Με ποιες χώρες συζητάει η Ελλάδα

Πιθανό το «άνοιγμα» του τουρισμού και πριν τις 14 Μαΐου

Το ενδεχόμενο «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού ακόμη και πριν τις 14 Μαΐου άφησε «ανοιχτό» ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο προωθούμενο «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» της Ε.Ε.

«Εάν όλα εξελιχθούν καλά στο “μέτωπο” της Covid-19, με την πρώτη “χαραμάδα” η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλωστε, όπως γνωστοποίησε, το ελληνικό υπουργείο ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για την σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από Ε.Ε., ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόσφατα, εξάλλου, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το «άνοιγμα» των συνόρων για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες, υπό την προϋπόθεση βέβαια, είτε να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. 

«Ανοίγουμε τον ελληνικό τουρισμό με ασφάλεια, φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας. Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης, στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα. 

Ερωτηθείς δε, για τον στόχο των φετινών αφίξεων, απέφυγε να κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη, παρότι δήλωσε αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2020. 

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο έτος, οι αφίξεις τουριστών περιορίστηκαν σε μόλις 7,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι περισσότεροι συγκλίνουν ότι ο φετινός αριθμός σχεδόν θα διπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 15 εκατομμύρια (σ.σ. δηλαδή το 50% των επιπέδων του 2019). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News