Πολιτική Σάββατο 13/03/2021, 12:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Το λιανεμπόριο θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει

Tην ελπίδα ότι η αγορά θα επαναλειτουργήσει νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Αρ. Πελώνη: Το λιανεμπόριο θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει

Το λιανεμπόριο θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ για τα σχολεία είπε πως η όποια επαναλειτουργία θα γίνει σταδιακά.

«Προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συμφωνεί σε αυτό και η επιτροπή» δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Σημείωσε ωστόσο πως «έχουμε δύο δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας» και η κυβέρνηση κινείται ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Δεν θέλω να μπω σε ημερομηνίες, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα» πρόσθεσε, ενώ

Ερωτηθείσα πότε εκτιμά ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο δήλωσε αρχικά πως δεν θέλει να μπει σε ημερομηνίες, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου «επειδή είναι ασφαλές και λειτουργεί με κανόνες».

Εμβολιασμοί: Παίρνουν σειρά οι ευπαθείς ομάδες

Σχετικά με το πότε θα εμβολιαστεί η ηλικιακή ομάδα 65-69 ευτών η κ. Πελώνη είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και ήδη προετοιμάζεται το σχέδιο. Επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι οι ευπαθείς, και θα ακολουθήσουν τα άτομα 70-74 και 65-69 ετών, είπε.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. «Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το καλοκαίρι. Στόχος είναι τον Απρίλιο να δεχτούμε πιλοτικά τουρίστες από κάποιες χώρες της Ε.Ε. και το Ισραήλ, με πιστοποιητικό εμβολιασμού και τεστ για την είσοδο στη χώρα» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News