Business & Finance Δευτέρα 22/05/2023, 12:19
ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Michael Wilson (Morgan Stanley): Όχι, αυτό το ράλι δεν θα οδηγήσει σε bull market

Michael Wilson (Morgan Stanley): Όχι, αυτό το ράλι δεν θα οδηγήσει σε bull market

Μην σας ξεγελά η εικόνα· το ράλι στα χρηματιστήρια δεν είναι η έναρξη ενός νέου bull market, δήλωσε ο Michael Wilson της Morgan Stanley, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλές ενδείξεις, βασικές και τεχνικές, για μελλοντικά προβλήματα στην αγορά. Εξ ου και συστήνει στους επενδυτές να μην παρασυρθούν από το πρόσφατο ράλι, κατά το οποίο ο δείκτης S&P άγγιξε για λίγο τις 4.200 μονάδες την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

«Είναι αυτό επιτέλους το σημείο που επιβεβαιώνεται ένα νέο bull market; Η σύντομη απάντηση είναι όχι», δήλωσε ο Wilson. «Υπάρχουν πολλά τεχνικά στοιχεία και θεμελιώδεις παράγοντες που συγκρούονται με αυτή την ιδέα», δήλωσε, επικαλούμενος τις υψηλές αποτιμήσεις, τον μικρό αριθμό μετοχών που οδηγούν το ράλι και την καλύτερη από το προσδοκώμενο επίδοση των αμυντικών μετοχών, δηλαδή όσων παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερές ανεξαρτήτως της κατάστασης της οικονομίας.

Ο Wilson σημείωσε επίσης ότι εφόσον προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους στις ΗΠΑ, οι μετοχές μπορεί να ανέβουν υψηλότερα σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Προειδοποίησε όμως πως ούτε αυτό σηματοδοτεί την έναρξη bull market.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ακόμη οικονομολόγοι αναμένουν διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια, όσο προχωρούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο κορυφαίος των Ρεπουμπλικανών, Kevin McCarthy, πρόκειται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, έχει προειδοποιήσει πως η χώρα ενδέχεται να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις μέχρι τα μέσα του Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η Savita Subramanian της Bank of America, αναμένει συνέχεια του ράλι. Ειδικότερα, ανέβασε τον στόχο του S&P 500 μέχρι το τέλος του έτους στις 4.300 μονάδες ή 2,6% πάνω από το κλείσιμο της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Σε κίνδυνο το ράλι των αμερικανικών μετοχών

Wall Street: Συγκρατημένες απώλειες από την ξαφνική διακοπή των συζητήσεων για το χρέος

Michael Wilson (Morgan Stanley): Βλέπει πιέσεις στην εταιρική κερδοφορία

Morgan Stanley: Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα παρά τη μείωση εσόδων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News