Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 18:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Michael Wilson (Morgan Stanley): Βλέπει πιέσεις στην εταιρική κερδοφορία

Michael Wilson (Morgan Stanley): Βλέπει πιέσεις στην εταιρική κερδοφορία

Χαμηλότερα θα είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες, εκτιμά ο Michael Wilson της Morgan Stanley, επικαλούμενος ασθενέστερους μακροοικονομικούς δείκτες.

«Πολλά από τα βασικά μακροοικονομικά δεδομένα στα οποία επικεντρωνόμαστε έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες και δεν δείχνουν αντίστροφη δυναμική τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο ίδιος. 

Σχεδόν το 86% των εισηγμένων στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει εταιρικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, με το 79% αυτών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις. Ο Wilson δήλωσε όμως ότι γι’ αυτό ευθύνονται τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου σε συνδυασμό με τις χαμηλές προσδοκίες.

Η αύξηση των κερδών που αναμένει η αγορά εξαρτάται από τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, δήλωσε ο Wilson. «Είμαστε πιο επιφυλακτικοί, καθώς το κόστος εργασίας συνεχίζει να δυσκολεύει τους επιχειρηματίες και ο βασικός δείκτης περιθωρίου κέρδους δείχνει πρόσθετη πτώση και μικρή ανάκαμψη τους επόμενους μήνες», σημείωσε και προσέθεσε πως η επιβράδυνση του πληθωρισμού σημαίνει πως οι εταιρείες θα χάσουν τη δυναμική των τιμών.

Βέβαια, ο ίδιος σημείωσε πως εάν βελτιωθούν τα οικονομικά στοιχεία, θα υπάρξει πράγματι ανάκαμψη των κερδών, μειώνοντας το βασικό σενάριό του για κέρδη 195 δολαρίων ανά μετοχή το 2023, το οποίο είναι και χαμηλότερο από τη μέση εκτίμηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Προτιμά το ΧΑ για το καλοκαίρι – Στις 1.200 μονάδες η τιμή-στόχος

Πουλήστε τις ευρωπαϊκές μετοχές, λένε JP Morgan και Bank of America

Morgan Stanley: Οι αυξήσεις επιτοκίων τελειώνουν – Τι θα γίνει μετά;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News