Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 11:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Στροφή σε χρυσό και τεχνολογία – Τι είναι το «long duration» trade

JP Morgan: Στροφή σε χρυσό και τεχνολογία – Τι είναι το «long duration» trade

Οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στον χρυσό και τις τεχνολογικές μετοχές, επενδύσεις που εκτιμάται ότι θα τους προστατεύσουν έναντι της πιθανότητας για ύφεση στην αμερικανική οικονομία φέτος, σύμφωνα με την JP Morgan.

To trade, που ονομάζεται «long duration», εκφράζεται μέσω overweight θέσεων στον χρυσό, τις μετοχές ανάπτυξης όπως είναι αυτές του τεχνολογικού κλάδου και τα νομίσματα (με short θέσεις στο δολάριο).

«Η αμερικανική τραπεζική κρίση έχει αυξήσει τη ζήτηση για τον χρυσό τόσο ως εναλλακτική των χαμηλών πραγματικών επιτοκίων όσο και ως αντιστάθμιση κινδύνου, έναντι ενός ΄καταστροφικού σεναρίου’», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με την JP Morgan, το «long duration» έχει αποκτήσει ρεύμα στις αγορές τους τελευταίους μήνες. Ένα τέτοιο trade δείχνει «σχετικά ελκυστικό», καθώς θα είχε περιορισμένα περιθώρια πτώση σε ένα σενάριο ήπιας ύφεσης στις ΗΠΑ, αλλά μεγάλα περιθώρια ανόδου σε μια πιο βαθιά ύφεση.

Πάντως, ο οίκος διαπιστώνει ότι ενώ οι θεσμικοί επενδυτές στρέφονται στον χρυσό, οι επενδυτές της λιανικής αυξάνουν τις θέσεις τους στο Bitcoin.

Στα ομόλογα, οι επενδυτές βγαίνουν long στα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας.  Στα νομίσματα, βγαίνουν short στο δολάριο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πουλήστε τις ευρωπαϊκές μετοχές, λένε JP Morgan και Bank of America

Deutsche Bank: Το ΧΑ δεύτερο σε αποδόσεις ανάμεσα σε 38 επενδύσεις φέτος

Goldman Sachs: Προτιμά το ΧΑ για το καλοκαίρι – Στις 1.200 μονάδες η τιμή-στόχος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News