Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκρατημένες απώλειες από την ξαφνική διακοπή των συζητήσεων για το χρέος

Wall Street: Συγκρατημένες απώλειες από την ξαφνική διακοπή των συζητήσεων για το χρέος

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς διαπραγματευτές των Ρεπουμπλικάνων διέκοψαν τις συζητήσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, θέτοντας εν αμφιβόλω μία πιθανή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο S&P 500 γνώρισε την καλύτερη εβδομάδα από το Μάρτιο. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 109,28 μονάδες ή 0,33% στις 33.426,63 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,14% στις 4.191,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,24% στις 12.657,90 μονάδες. 

Η εξέλιξη αυτή έλαβε χώρα από τη στιγμή που οι διαπραγματευτές των Ρεπουμπλικάνων αποχώρησαν ξαφνικά από τις συζητήσεις με τον Γκάρετ Γκρέιβς να αναφέρει ότι η ομάδα του Λευκού Οίκου είναι «απαράδεκτη». «Δεν μπορούμε να καθόμαστε στο τραπέζι και να μιλάμε με τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Οι σημερινές απώλειες ωστόσο ήταν συγκρατημένες από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι τα επιτόκια ενδεχομένως να μην χρειαστεί να αυξηθούν όσο αναμενόταν για να περιορίσουν τον πληθωρισμό. 

«Οι αγορές είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική εβδομάδα και συμπεριφέρθηκαν καλύτερα και στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, εν μέρει επειδή υπήρχε η προοπτική συμφωνίας. Ομως, αυτό το κλίμα άλλαξε απότομη μετά την ξαφνική διακοπή των συζητήσεων», όπως ανέφερε ο Άρτ Χόγκαν της Riley Financial. 

«Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το τέλος. Θεωρώ ότι θα συνεχιστούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ίσως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την αβεβαιότητα να πυροδοτήσει πιθανότητα κάποιες ρευστοποιήσεις», συμπλήρωσε ο αναλυτής. 

Πάντως σε εβδομαδιαία βάση και οι τρεις δείκτες κατάφεραν να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο. Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,65%, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Μάρτιο. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,04% στην καλύτερη επίδοση επίσης από το Μάρτιο. Μικρότερη άνοδο 0,38% σημείωσε ο Dow. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News