Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Αύγουστο ο S&P 500

Wall Street: Στο υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Αύγουστο ο S&P 500

Οι μετοχές στη Wall Street σημείωσαν άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι συναλλασσόμενοι συνέχισαν να εστιάζουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. 

O Dow Jones γύρισε τελικά σε άνοδο 115,14 μονάδων ή 0,34%, κλείνοντας στις 33.535,91 μονάδες, αφού όμως κινείτο στο «κόκκινο» κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,94% στις 4.198,05 μονάδες, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Αύγουστο, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,51% στις 12.688,84 μονάδες.

Τα σημερινά κέρδη βοήθησαν τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street να γυρίσουν σε άνοδο σε εβδομαδιαία βάση. Ο Nasdaq καθοδήγησε την άνοδο κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη 3,3%. Ο S&P 500 και ο Dow αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με με κέρδη 1,8% και 0,7% αντίστοιχα. 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου θα καταλήξουν σε συμφωνία εγκαίρως ούτως ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. 

«Βλέπω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Πιστεύω ότι έχουμε τώρα τη βάση και όλοι εργάζονται σκληρά και εννοώ ότι προσπαθούμε δύο και τρεις φορές την ημέρα», είπε ο Μακάρθι. 

Τα σχόλιά του λαμβάνουν χώρα δύο μόλις εβδομάδες πριν από την 1η Ιουνίου, που είναι και η προθεσμία προτού οι ΗΠΑ αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμής χρέους, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. 

Ο κολοσσός λιανικής Walmart στήριξε την αγορά, σημειώνοντας άνοδο 1,3% στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ανά μετοχή και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών στο πρώτο τρίμηνο και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για ολόκληρη την οικονομική της χρήση. 

Ωστόσο, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή και η επικεφαλής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Ντάλας Λόρι Λόγκαν είπε ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν υποδηλώνουν παύση των επιτοκιακών αυξήσεων απο την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Σημείωσε ότι η απόφαση του Ιουνίου θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. 

«Το μήνυμα είναι ότι η Fed, σε αυτό το σημείο, δεν σκοπεύει να μειώσει τα επιτόκια φέτος, όμως τώρα τα τελευταία στοιχεία δημιουργούν την πιθανότητα να υπάρξει μια άλλη αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 13-14 Ιουνίου», αναφέρει ο Κουνίσι Κρόσμπι, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News