Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Στη διελκυστίνδα μεταξύ χρέους και Fed η Wall Street – Μικρές μεταβολές

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή

Στη διελκυστίνδα μεταξύ χρέους και Fed η Wall Street – Μικρές μεταβολές

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, μετά την άνοδο που προκάλεσε η αισιοδοξία ότι πλησιάζει η επίτευξη συμφωνίας στην Ουάσινγκτον για αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τυχόν μηνύματα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ο οποίος θα μιλήσει αργότερα σήμερα σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, την ώρα που πληθαίνουν οι οι φωνές που κάνουν λόγο για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των επενδυτών που προβλέπουν μειώσεις εντός της χρονιάς. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,13% στις 33.578,34 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 4.205,99 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq -πιο ευμετάβλητος στις επιτοκιακές αυξήσεις- υποχωρεί οριακά (0,03%) στις 12.681,37 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Daniele Antonucci, στρατηγικό αναλυτή της Quintet Private Bank, η Fed ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων αργότερα μέσα στη χρονιά, εάν ο υψηλός πληθωρισμός επιμένει και η αγορά εργασίας συνεχίζει να είναι ανθεκτική. Μετά την τελευταία αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά 25 μονάδες βάσης, η αγορά έχει προεξοφλήσει μια παύση στη νομισματική σύσφιγξη στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουνίου. Ωστόσο, ο Antonucci δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι η Quintet διαφωνεί με όσους προεξοφλούν μειώσεις επιτοκίων εντός του χρόνου. «Θεωρούμε ότι αυτή θα είναι μια “γερακίσια” παύση – δεν πρόκειται για μεταβολή σε νομισματική χαλάρωση», είπε.  

Στο μέτωπο του χρέους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά του ότι το Κογκρέσο θα προλάβει να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, σύμφωνα με πηγσή στον λευκό Οίκο που επικαλείται το Bloomberg. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κριστίν Λαγκάρντ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ΕΚΤ – Θα παραμείνουν υψηλά τα επιτόκια 

Wall Street: Στο υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Αύγουστο ο S&P 500

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News