Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 15:20
BUSINESS & FINANCE

Morgan Stanley: Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα παρά τη μείωση εσόδων

Τα κέρδη της Morgan Stanley υποχώρησαν κατά 19% στα 2,98 δισ. δολάρια ή 1,7 δολάρια τη μετοχή σε σχέση με πέρσι

Morgan Stanley: Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα παρά τη μείωση εσόδων

Καλύτερα των προβλέψεων είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο, αν και τα κέρδη υποχώρησαν κατά 19% στα 2,98 δισ. δολάρια ή 1,7 δολάρια τη μετοχή σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές στην Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 1,62 δολάρια/μετοχή.

Παράλληλα, τα εταιρικά έσοδα ανήλθαν σε 14,52 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2%, αλλά υψηλότερα από την πρόβλεψη για έσοδα ύψους 13,92 δισ. δολαρίων.

Η πτώση των εσόδων οφείλεται στις μειωμένες συναλλαγές σε σχέση με πέρυσι, καθώς η Morgan Stanley ανήκει στις επενδυτικές τράπεζες που στηρίζονται κυρίως στις σταθερές επενδύσεις την ώρα που οι επενδυτές απέφευγαν το ρίσκο στο πλαίσιο των ασταθών αγορών και της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα η μετοχή της Morgan Stanley ενισχύεται κατά 5,7% καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, τη στιγμή που ο τραπεζικός δείκτης KBW Bank στο αμερικανικό χρηματιστήριο υποχωρεί κατά σχεδόν 16%. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της στις προχρηματιστηριακές συνεδριάσεις σημειώνει μικρά κέρδη.

O CEO του τραπεζικού κολοσσού Τζέιμς Γκόρμαν δήλωσε: «Σε ένα πολύ ασυνήθιστο περιβάλλον η εταιρεία πρόσθεσε 110 δισ. δολάρια σε νέα περιουσιακά στοιχεία με ισχυρά ίδια κεφάλαια ενώ η δραστηριότητα της επενδυτικής τράπεζας παρέμεινε περιορισμένη». 

Η Morgan Stanley πήρε τη σκυτάλη των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων από τις JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Bank of America, οι οποίες επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Αντιθέτως, η Goldman Sachs, η οποία είδε τα έσοδά της να μειώνονται περισσότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς, γεγονός το οποίο αποδόθηκε στο χαμηλό επίπεδο συναλλαγών στην αγορά ομολόγων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Bank of America: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με άλμα 15% στα κέρδη

Goldman Sachs: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα έσοδα πρώτου τριμήνου

Citigroup: Απρόσμενη αύξηση κερδών 4% στο πρώτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News