Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 17:54
BUSINESS & FINANCE

Eurobank Equities: Γιατί εξακολουθεί να ποντάρει στις ελληνικές μετοχές

Eurobank Equities: Γιατί εξακολουθεί να ποντάρει στις ελληνικές μετοχές

Αποδόσεις της τάξης του 12% έχουν δώσει μέσα στο 2021 οι ελληνικές μετοχές, οι οποίες βέβαια φαίνεται ότι έχουν κολλήσει σε ένα περιορισμένο εύρος συναλλαγών εδώ και ορισμένους μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να υπο-αποδίδουν έναντι των ευρωπαϊκών. 

Τα παραπάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Eurobank Equities, η οποία ωστόσο «βλέπει» στην εν εξελίξει διόρθωση μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία για κέρδη, καθώς παραμένει αισιόδοξη για το ελληνικό story.  

Όπως εξηγεί, ενδεικτικά, η στασιμότητα συνδέεται άρρηκτα με τις συνέπειες της παραλλαγής Δέλτα και τις ενδείξεις επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις κεφαλαίων και οι εκδόσεις χρέους από τις εισηγμένες έχουν απορροφήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα. 

Από την άλλη πλευρά όμως, η εταιρική κερδοφορία αποδεικνύεται στο μεγάλο «όπλο» της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας αρκετά ελκυστικές αποτιμήσεις και σημαντικά περιθώρια ανόδου.  

Όσον αφορά την άτυπη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, η Eurobank Equities επιμένει «ελληνικά», καθώς:

  • Η ελληνική οικονομία βιώνει ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη (+16% στο β’ τρίμηνο) από την ευρωπαϊκή (13% στο β’ τρίμηνο) 
  • Οι αποταμιεύσεις (30 δισ. ευρώ που έχουν συσσωρευτεί από τον Μάρτιο του 2020) αναμένεται να στηρίξουν τις καταναλωτικές δαπάνες 
  • Οι προοπτικές του οικονομικού κλίματος φαίνονται πιο ισχυρές από ό,τι στην Ευρώπη  
  • Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πρώιμο κύκλο, και όχι στο μέσο του κύκλου 
  • Οι ελληνικές μετοχές έχουν discount της τάξης του 30% έως 35% 
  • Η ελληνική οικονομία θα ενισχυθεί από την εισροή κεφαλαίων, τα οποία αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης (31 δισ. ευρώ την περίοδο 2021 – 26). 

Υπό το παραπάνω πρίσμα, η επενδυτική εταιρεία προτείνει στους επενδυτές να επιδείξουν υπομονή, καθώς η επικείμενη διόρθωση προσφέρει ένα σημαντικό σημείο εισόδου στην αγορά, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει ένα βελτιωμένο περιβάλλον σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News