Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 18:30
BUSINESS & FINANCE

Αύριο η εισαγωγή των 1,2 δισ. νέων μετοχών της Πειραιώς

Αύριο η εισαγωγή των 1,2 δισ. νέων μετοχών της Πειραιώς

Αύριο, Παρασκευή 7 Μαΐου, θα γίνει η έναρξη διαπραγματεύσης των 1,2 δισ. νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, οι οποίες προήλθαν από την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Πειραιώς.

Από την ΑΜΚ, η ελληνική τράπεζα συγκέντρωσε 1,38 δισ. ευρώ, καθώς η διάθεση των νέων μετοχών πραγματοποιήθηκε στο ανώτατο όριο τιμών, δηλαδή στο 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η μετοχή της Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στα 2,2 ευρώ, μειωμένη κατά 12%, σε μια προσπάθεια σύγκλισης με την τιμή των νέων μετοχών.

H JP Morgan, σε ενημέρωσή της προς τους επενδυτές, χαρακτήρισε ως δίκαιη τιμή των νέων μετοχών το 1,25 – 1,50 ευρώ, θεωρώντας δικαιολογημένο ένα αρχικό discount έναντι των υπόλοιπων τραπεζών.

Πιο μακροπρόθεσμα, βέβαια, η JP Morgan «βλέπει» περιθώρια για περαιτέρω ανατιμολόγηση, καθώς η τράπεζα θα υλοποιεί το σχέδιο για την εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων και τη βελτίωση της απόδοσης κεφαλαίων.

Με βάση τους υπολογισμούς της, μάλιστα, ως δίκαιη τιμή προκύπτουν τα 2,3 ευρώ ανά μετοχή.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χ.Α.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, γνωστοποιεί ότι την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 θα υλοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.» (ISIN:GRS014003032), σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News