Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 15:47
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Στα 1,25-1,50 ευρώ η δίκαιη τιμή της Τρ. Πειραιώς

JP Morgan: Στα 1,25-1,50 ευρώ η δίκαιη τιμή της Τρ. Πειραιώς

Στα 1,25-1,50 ευρώ υπολογίζει η JP Morgan τη δίκαιη τιμή για τις νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες θα εισέλθουν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο αύριο, Παρασκευή. Ο οίκος θεωρεί ότι ένα discount στη μετοχή της Πειραιώς έναντι των υπόλοιπων τραπεζών είναι δικαιολογημένο, τουλάχιστον αρχικά.

Οι αναλυτές της JP Morgan δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη λειτουργική αναδιάρθρωση της τράπεζας και εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο track record της διοίκησης, εντούτοις επισημαίνουν ότι  το discount έναντι των άλλων τραπεζών δικαιολογείται από τα χαμηλότερα επίπεδα κεφαλαίων και τη μεγαλύτερη περίοδο ανάκαμψης.

Ειδικότερα, την ώρα που οι άλλες τράπεζες τελούν υπό διαπραγμάτευση στις 0,4-0,5 φορές τη λογική αξία του 2022, μία αντίστοιχη αποτίμηση 0,3-0,35 φορών θεωρείται δίκαιη για την Πειραιώς.

Πιο μακροπρόθεσμα, η JP Morgan βλέπει περιθώρια για περαιτέρω ανατιμολόγηση, καθώς η τράπεζα θα υλοποιεί το σχέδιο για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων δανείων και τη βελτίωση της απόδοσης κεφαλαίων. Με βάση τους υπολογισμούς της, προκύπτει δίκαιη τιμή 2,3 ευρώ ανά μετοχή.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News