BUSINESS & FINANCE

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια

Ευνοϊκές είναι σύμφωνα με την HSBC οι τελευταίες τάσεις στην επιδημιολογική κατάσταση της Ευρώπης, με τον επενδυτικό οίκο να διαπιστώνει ότι τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται στις μεγάλες χώρες (πλην της Ολλανδίας). Στην Ελλάδα, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, έστω και εάν εμφανίζουν πτωτική τάση, σημειώνει η HSBC.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια-1

Βέβαια, οι αναλυτές παραδέχονται ότι οι εισαγωγές σε ΜΕΘ παραμένουν υψηλές σε κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας. Όμως αυτό δεν απέτρεψε τη γαλλική κυβέρνηση από το να  χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα στις 3 Μαΐου.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια-2

«Αυτή η προθυμία για την έξοδο από τα μέτρα του lockdown μπορεί να ξαφνιάζει, με δεδομένες τις υψηλές πιέσεις στις διαθέσιμες κλίνες των νοσοκομείων. Ένας παράγοντας-κλειδί πίσω από αυτή την απόφαση είναι η πρόσφατη επιτάχυνση στον ρυθμό των εμβολιασμών», σημειώνουν οι αναλυτές της HSBC. Πραγματικά, οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι εμβολιάστηκαν πρώτοι, έχουν επηρεαστεί λιγότερο από αυτό το κύμα. Γεγονός που εξηγεί γιατί ο αριθμός των θανάτων έχει παραμείνει χαμηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια-3

Η HSBC διαπιστώνει ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιταχυνθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Γερμανία. Η επιτάχυνση αυτή φαίνεται να αφήνει την Ελλάδα πίσω, καθώς τα στοιχεία της HSBC δείχνουν ότι η χώρα μας είναι η τελευταία ανάμεσα σε εκείνες που παρακολουθεί ο οίκος, με βάση τον αριθμό των δόσεων που χορηγούνται ανά 100 άτομα πληθυσμού.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια-4

«Οι παραδόσεις των εμβολίων αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που δείχνει ότι ο στόχος της Ε.Ε. για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού δεν είναι ανέφικτος», σημειώνει η HSBC.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε κρούσματα και εμβόλια-5

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News