Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος με «οδηγό» τα εταιρικά κέρδη – Άνοδος άνω του 1% για Dow και Nasdaq

Wall Street: Άνοδος με «οδηγό» τα εταιρικά κέρδη – Άνοδος άνω του 1% για Dow και Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι επενδυτές «χώνεψαν» τα νέα εταιρικά αποτελέσματα και αναμένουν τα άκρως σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Πέμπτη. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 371,65 μονάδες ή 1,06%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,84%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,3%. 

Τα εταιρικά κέρδη ήταν αυτά που καθοδήγησαν σε άνοδο τις αμερικανικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση. Η μετοχή της Harley-Davidson ενισχύθηκε περισσότερο από 15% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε απρόσμενα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ άνοδο 7,8% και 16% αντίστοιχα κατέγραψαν οι μετοχές των Amgen και Chegg στον απόηχο των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. 

Η άνοδος 3,3% και 1,9% των μετοχών των American Express και JPMorgan στήριξαν τα blue chips. Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Peloton, της τάξης του 25%, από τη στιγμή που η εταιρεία οργάνων γυμναστικής ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας σε μία προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομής και της αλλαγής διευθύνοντος συμβούλου.  

Πρόκειται για γενικευμένη άνοδο των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με τους κλάδους του S&P 500 που κατέγραψαν κέρδη να είναι περισσότεροι από αυτούς που κινήθηκαν πτωτικά σε αναλογία μεγαλύτερη του 2 προς 1. 

«Ο S&P 500 άλλαξε κατεύθυνση μετά τις αρχικές του απώλειες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πρώτες ύλες, τεχνολογία και χρηματοοικονομικό κλάδο. Τώρα, που βρισκόμαστε στο ζενίθ της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων και οι επενδυτές προετοιμάζονται για πληθωρισμό στα ύψη, η στροφή των επενδυτών προς τις παραπάνω μετοχές θα συνεχιστεί. Σήμερα, οι traders ανακάλυψαν αξία στην τεχνολογία, αλλά επένδυσαν και στις χρηματοοικονομικές μετοχές καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις κινούνται σταθερά ανοδικά», αναφέρει ο Εντγουαρντ Μόια της Oanda. 

H Wall Street παρακολουθεί στενά πώς η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αντιδράσεις στις κλιμακούμενες πληθωριστικές πιέσεις, με τους περισσότερους επενδυτές να θεωρούν τα στοιχεία της Πέμπτης για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ «κλειδί» για την περαιτέρω κίνηση των αγορών. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και στο 7,2% ή 7,3% σε ετήσια, στοιχεία που θα είναι τα υψηλότερα σε διάρκεια περίπου 40 ετών. 

Οι ομολογιακές αποδόσεις των 10ετών συνέχισαν την ανιούσα, αγγίζοντας σήμερα το 1,97%, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019. 

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η αγορά κατάφερε να απορροφήσει αρκετά καλά τη νέα άνοδο των μακροπρόθεσμων ομολογιακών αποδόσεων. Στην παρούσα φάση, η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα εταιρικά και οικονομικά θεμελιώδη και στην επικείμενη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής», αναφέρει ο Ανγκελο Κουρκαφάς της Edward Jones.

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της Pfizer με πτώση 2,8%, από τη στιγμή που τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Απογοήτευση προκάλεσε και η κατευθυντήρια γραμμή που έδωσε η εταιρεία για τα κέρδη ολόκληρου του έτους. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News