Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 13:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απολύσεις και αλλαγές στην κορυφή της Peloton – Συνεχίζεται η αναιμική ζήτηση

Απολύσεις και αλλαγές στην κορυφή της Peloton – Συνεχίζεται η αναιμική ζήτηση

Από τα ψηλά στα χαμηλά βρέθηκε η Peloton, αφότου η ζήτηση για τον εξοπλισμό γυμναστικής υποχώρησε δραματικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Peloton σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο John Foley, αλλά και να απολύσει 2.800 άτομα.

Απολύσεις και αλλαγές στην κορυφή της Peloton – Συνεχίζεται η αναιμική ζήτηση-1

*Ο John Foley, διευθύνων σύμβουλος της Peloton (φωτ. AP)

Με τις αλλαγές αυτές, οι οποίες φημολογούνταν εδώ και αρκετούς μήνες, η εταιρεία προσβλέπει σε αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού της μοντέλου και την προσαρμογή του στην πιο αναιμική ζήτηση.

Στο τιμόνι της εταιρείας υπεισέρχεται πλέον ο Barry McCarthy, πρώην οικονομικός διευθυντής της Spotify και της Netflix, ενώ παράλληλα θα αναλάβει και την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Peloton.

Όσον αφορά την περικοπή του προσωπικού, αφορά περίπου το 20% των εταιρικών υπαλλήλων της Peloton, αλλά αναμένεται πως δεν θα επηρεάσει ούτε το περιεχόμενο που εμφανίζεται στις οθόνες των οργάνων γυμναστικής ούτε και τους γυμναστές που πραγματοποιούν τα προγράμματα εκγύμνασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου πέρυσι, όποτε υπήρχε ακόμη υψηλή ζήτηση για τα προϊόντα της Peloton, η εταιρεία απασχολούσε συνολικά 6.743 άτομα στις ΗΠΑ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 3.281.

Η μετοχή της Peloton υποχωρεί εκ νέου, μετά τα κέρδη της τάξης περίπου 21% που σημείωνε χθες αφότου διέρρευσε στον Τύπο το ενδεχόμενο εξαγοράς της. Τώρα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street υποχωρεί έως και κατά 4%.

moneyreview.gr με πληροφρορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Peloton: Γιατί η εταιρεία οργάνων γυμναστικής κάνει άλμα 30% στη Wall Street

Mεγάλα ονόματα «περικυκλώνουν» την Peloton

Πώς να χάνετε 270 θερμίδες κάθε μέρα χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News