Business & Finance Σάββατο 5/02/2022, 09:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht

Ένα superyacht είναι από μόνο του σύμβολο του πλούτου. Ένα ολόχρυσο superyacht 48 μέτρων μαρτυρά έναν ιδιοκτήτη που θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής όταν περνά από τις διασημότερες μαρίνες του κόσμου. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-1

Ο ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού Khailiah είναι ο Alexey Golubovich, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία. Πρώην στέλεχος της Yukos, που έβγαλε μια περιουσία στη βιομηχανία του πετρελαίου, ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Arbat Capital Management το 2007.

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-2

Ο Golubovich γράφει το δικό του κεφάλαιο στην «παράδοση» που έχουν οι Ρώσοι μεγιστάνες στα εντυπωσιακά σκάφη, παίρνοντας μια θέση πλάι στον Roman Abramovich και το αξίας 610 εκατ. δολαρίων  megayacht του Solaris ή στον Dmitry Rybolovlev και το αξίας 250 εκατ. δολαρίων Anna. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-3

Η διαφορά του Khalilah είναι ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος φτιαγμένο ολοκληρωτικά από σύνθετα ανθρακονήματα, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερο από τα αντίστοιχα superyachts, με αποτέλεσμα να φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-4

Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει 11 άτομα μέσα σε χώρους που χαρακτηρίζονται από την εντυπωσιακή χρήση χρωμάτων, που κάνουν έντονη αντίθεση με το χρυσό εξωτερικό του. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-5

Ξεχωρίζουν επίσης τα τεράστια τζάμια, που σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου, είναι τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί σε superyacht στις ΗΠΑ μετά το σκάφος του Steve Jobs. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-6

Και βέβαια, το Khalilah έχει ένα ασορτί χρυσό tender αλλά και μία μεγάλη συλλογή από παιχνίδια για γη θάλασσα, κρυμμένα μέσα στα δύο γκαράζ του. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-7

Στο 9μελές πλήρωμά του περιλαμβάνεται ένας σεφ εκπαιδευμένος σε εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin. 

Σε ποιον κροίσο ανήκει το χρυσό superyacht-8

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ρότερνταμ: Ιστορική γέφυρα θα διαλυθεί για να περάσει το νέο γιότ του Μπέζος

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

H «Ferrari των θαλασσών» έχει μέχρι και γκαράζ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News