Business & Finance Σάββατο 5/02/2022, 20:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mεγάλα ονόματα «περικυκλώνουν» την Peloton

Mεγάλα ονόματα «περικυκλώνουν» την Peloton

Πολλοί είναι οι «μνηστήρες» που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξαγορά της Peloton, η οποία έπειτα από το άνοιγμα των γυμναστηρίων και την άρση των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ έχει χάσει τεράστιο μέρος του κοινού της.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε χθες η Wall Street Journal, ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών είναι η Amazon, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, μεταξύ των ενδιαφερόμενων συγκαταλέγεται και η Nike. Η Peloton, η οποία είχε εκρηκτική ανάπτυξη στις ΗΠΑ από την επέλαση της πανδημίας χάρη στα ποδήλατα και τα μαθήματα ενδυνάμωσης που προσφέρει με τον εξοπλισμό της, ανέβηκε έως και 40% στη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, αφότου διέρρευσε το ενδεχόμενο εξαγοράς.

Τον περασμένο μήνα, και μετά τις συζητήσεις περί μείωσης της παραγωγής, η επενδυτική Blackwells Capital ζήτησε την αποπομπή του διευθύνοντα συμβούλου της Peloton και την διάθεση της εταιρείας προς εξαγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει μειωθεί κατά περίπου 20 δισ. δολάρια από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και άφησε να εννοηθεί ότι η ζήτηση για τα ποδήλατα και τους διαδρόμους γυμναστικής μειώνεται με ταχύτερους ρυθμούς από το προσδοκώμενο. Σε σχέση με το υψηλό του 2021, στα 50 δισ. δολάρια, η κεφαλαιοποίησή της τώρα ανέρχεται περίπου στα 8 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο απολύσεων για να ανακτήσει ένα μέρος των εσόδων της. «Τώρα οφείλουμε να αξιολογήσουμε τη δομή και το μέγεθος της ομάδας μας, με όσο το δυνατόν περισσότερη φροντίδα και προσοχή», σημείωσε τον Ιανουάριο ο John Foley, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Peloton. «Και είμαστε ακόμη στην διαδικασία εξέτασης όλων των σεναρίων ως μέρος των προσπαθειών μας να κάνουμε την επιχείρησή μας πιο ευέλικτη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Peloton: Παύει την παραγωγή των ποδηλάτων – Υποχωρεί η ζήτηση μετά τα lockdowns

Θάνατος στο Sex and the City: Θα «αναστήσει» και τη μετοχή της το θαύμα της Peloton;

Peloton: Στελέχη και insiders «ξεφορτώθηκαν» μετοχές πριν τη «μεγάλη πτώση»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News