Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 16:22
ΑΓΟΡΕΣ

Peloton: Γιατί η εταιρεία οργάνων γυμναστικής κάνει άλμα 30% στη Wall Street

Εν μέσω των σεναρίων περί εξαγοράς της

Peloton: Γιατί η εταιρεία οργάνων γυμναστικής κάνει άλμα 30% στη Wall Street

Άλμα άνω του 30% πραγματοποιεί η μετοχή της Peloton στην προ-αγορά της Wall Street, εν μέσω των σεναρίων περί ενδιαφέροντος μεγάλων κολοσσών για την εξαγορά της εταιρείας γυμναστικών οργάνων

Δημοσιεύματα, άλλωστε, χαρακτήριζαν τις Amazon και Nike ως πιθανούς αγοραστές της εταιρείας, η οποία είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης. 

Σύμφωνα με το CNBC, οι συζητήσεις της διοίκησης με τους υποψήφιους επενδυτές βρίσκονται ακόμη σε πρόωρο στάδιο. 

Αυτό, βέβαια, αρκεί ώστε η μετοχή της Peloton να εκτινάσσεται σήμερα στα 32 δολάρια, ανακτώντας τα επίπεδα των 29 δολαρίων, τιμή με την οποία είχε γίνει η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO). 

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κυμαίνεται στα 9 δισ. δολάρια, ένας αριθμός αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, όταν είχε φθάσει τα 50 δισ. δολάρια. 

Με τον κορωνοϊό να μπαίνει σταδιακά σε δεύτερη μοίρα και τα γυμναστήρια να λειτουργούν κανονικά, η Peloton έχει δει τις πωλήσεις να μειώνονται αισθητά το τελευταίο διάστημα, κάτι το οποίο έχει αποτυπωθεί και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. 

Ας σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής την περίοδο της Covid είχε φθάσει στα 155,52 δολάρια, απέχοντας παρασάγγας από τα σημερινά 32 δολάρια. 

Το ίδιο, πάντως, συμβαίνει και με άλλες μετοχές, οι οποίες ευνοήθηκαν από τον κορωνοϊό και τώρα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις συνθήκες της μετα-Covid οικονομίας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Porsche, Hermès και superyachts: Τα golden boys επέστρεψαν

Wall Street: H καλύτερη εβδομάδα του S&P 500 για φέτος – Κέρδη 1,6% για το Nasdaq

Ράλι για τη μετοχή της Amazon – Η καλύτερη συνεδρίαση της τελευταίας 10ετίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News