Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 14:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pfizer: Χάρη σε εμβόλια και χάπια για Covid αναμένει έσοδα-ρεκόρ φέτος

Pfizer: Χάρη σε εμβόλια και χάπια για Covid αναμένει έσοδα-ρεκόρ φέτος

Προβλέψεις για έσοδα ρεκόρ κάνει για το 2022 η Pfizer, καθώς αναμένει ότι τα έσοδα από τα εμβόλια θα σκαρφαλώσουν στα 32 δισ. δολάρια φέτος, ενώ τα έσοδα από τα φάρμακα κατά της Covid προβλέπει πως θα ανέλθουν στα 22 δισ. δολαρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ξεκίνησε κλινικές δοκιμές για ειδικό εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης Όμικρον σε ενήλικες από 18 έως 55 ετών. όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, η εταιρεία αναμένει να έχει έτοιμο το εν λόγω εμβόλιο μέχρι το Μάρτιο φέτος.

Επίσης, η Pfizer μαζί με την γερμανική BioNTech συνεργάζονται με τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων, ώστε να φτάσουν εντός αυτού του μήνα στην έγκριση για χορήγηση του ήδη υφιστάμενου εμβολίου κατά της Covid σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Πρόκειται για την τελευταία ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ για την οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμη το εμβόλιο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση των δύο φαρμακευτικών, τα παιδιά κάτω των 5 ετών θα χρειαστούν συνολικά  δόσεις του εμβολίου. Προς το παρόν συνεργάζονται με τον FDA για την έγκριση των δύο πρώτων δόσεων.

Παράλληλα, η Pfizer επιχειρεί να ενισχύσει την παραγωγή και τις παραδόσεις του φαρμάκου έναντι της Covid, το Paxlovid. Σύμφωνα με τον Μπουρλά, η Pfizer προβλέπει πως η παραγωγή θα φτάσει τα 6 εως 7 εκατομμύρια δισκία στο πρώτο τρίμηνο φέτος και συνολικά τα 120 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 20 εκατ., εκ των οποίων τα 10 εκατ. αναμένεται να έχουν παραδοθεί με΄χρι τον Ιούνιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Mπουρλά: Έρχεται νέο εμβόλιο από τη Pfizer – Προτιμότερο να γίνεται ετησίως

Εμβόλια mRNA: Πώς επηρεάζουν την εξωσωματική γονιμοποίηση

Μια άλλη πανδημία, ο ΠΟΥ και τα εμβόλια: «Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News