Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 14:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Harley Davidson: Διατηρεί την λάμψη της – Αύξηση 40% των πωλήσεων το δ΄ τρίμηνο 2021

Harley Davidson: Διατηρεί την λάμψη της – Αύξηση 40% των πωλήσεων το δ΄ τρίμηνο 2021

Η ζήτηση για τα premium προϊόντα έχει αυξηθεί μετά την πανδημία και η αύξηση αυτή ευνόησε με τον καλύτερο τρόπο, τη HarleyDavidson, η οποία είδε τις πωλήσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 να πραγματοποιούν άλμα της τάξεως του 40%.

Για την αμερικανική κατασκευάστρια συλλεκτικών μοτοσυκλετών, το περασμένο τρίμηνο συνιστά το τέταρτο διαδοχικό κατά το οποίο οι πωλήσεις της καταγράφουν αυξητική πορεία, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία δεν έχει χάσει από την αίγλη της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, ανήλθαν στο 1,02 δισ. δολάρια, από 725 εκατ. δολάρια το δ΄ τρίμηνο του 2020.

Τα καθαρά κέρδη το δ΄ τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 21,6 εκατ. δολάρια, ήτοι 14 σεντς ανά μετοχή, εν συγκρίσει με τις ζημίες ύψους 96,4 εκατ. δολάρια, ή 63 σεντς η μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία την ικανοποιητική αυτή πορεία, την οφείλει από τις πωλήσεις των μοντέλων Touring, Cruiser και Trike, μοντέλα που έχουν υψηλά περιθώρια κέρδους.

Τα μοντέλα αυτά, επειδή οι τιμές τους είναι ανεβασμένες απευθύνονται σε μεγαλύτερους σε ηλικία και με υψηλά εισοδήματα πελάτες, σε παραδοσιακές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News