Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η Meta Platforms «γκρέμισε» τον Nasdaq – Σε πτώση 3,7%

Wall Street: Η Meta Platforms «γκρέμισε» τον Nasdaq – Σε πτώση 3,7%

Σε «βαθύ κόκκινο» γύρισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα του μητρικού ομίλου του Facebook, Meta Platforms, οδήγησαν σε ελεύθερη πτώση τις μετοχές τεχνολογίας. 

Οι απώλειες επιδεινώθηκαν τις απογευματινές ώρες, με το Nasdaq να κλείνει τελικά με «βουτιά» 3,74%, στις 13.878,82 μονάδες, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από το Σεπτέμβριο του 2020. Ο S&P 500 διολίσθησε 2,4%, στην χειρότερη ημέρα του εδώ και έναν περίπου χρόνο, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,45% ή με 518 μονάδες. 

«Το Facebook αποτελεί σημαντικό μέρος σε πολλά χαρτοφυλάκια, επομένως όταν έχει μία τόσο δύσκολη στιγμή, είναι φυσικό να κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι το εξής: πρόκειται για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τη Meta ή πρόκειται για γενικότερο ζήτημα;», σημειώνει στρατηγικός αναλυτής της TD Ameritrade. 

H μετοχή της Meta Platforms βούλιαξε περισσότερο από 25% αφότου τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας ήταν κατώτερα των προσδοκιών και ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι και τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου θα δεν θα ανταποκριθούν στις αρχικές προβλέψεις. Πρόκειται για ιστορική πτώση για το συγκεκριμένο όμιλο. Ακολούθησαν και άλλα ονόματα στον χώρο των social media όπως η Snap που υποχώρησε 23% και το Twitter που σημείωσε μικρότερη πτώση 5%. 

Η σημερινή πτώση τερμάτισε απότομα το ανοδικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν στα χαμηλά μετοχές τεχνολογίας μετά το sell off του Ιανουαρίου, καθώς προετοιμάζονται για επικείμενες επιτοκιακές αυξήσεις από την Φέντεραλ Ριζέρβ. Τα ισχυρά κέρδη από Microsoft, Apple και Alphabet ώθησαν τους επενδυτές στον κλάδο, υπενθυμίζοντάς τους ότι τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά. Τώρα όμως, η εξασθενημένη κατευθυντήρια γραμμή της Meta Platforms για την κερδοφορία της δημιούργησε νέες επιφυλάξεις και ερωτηματικά. 

Σε πτώση 16,7% βρέθηκε και η Spotify, από τη στιγμή που τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας έδειξαν επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των συνδρομητών της. Οι μετοχές των Pinterest και Amazon, που επρόκειτο να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street, υποχώρησαν 10,3% και 7,8% αντίστοιχα. 

Εκτός του τεχνολογικού κλάδου, η εισηγμένη στο Dow Jones Ηoneywell σημείωσε πτώση 7,6%, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε ελαφρώς μόνο τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη της, ενώ δεν κατάφερε να το κάνει και για τα έσοδά της. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News