Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος για τέταρτη ημέρα με «άρωμα» τεχνολογίας

Wall Street: Άνοδος για τέταρτη ημέρα με «άρωμα» τεχνολογίας

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς ο όμιλος Alphabet καθοδήγησε τα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα εντυπωσιακά κέρδη του. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,9%, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,6% ή 240 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5%. 

«Το συναίσθημα αρχίζει να υποχωρεί και να δίδει τη θέση του στον φόβο, φόβο μήπως και μείνεις εκτός του νέου ράλι που φαίνεται να αρχίζει μετά την τελευταία διόρθωση. Οι επενδυτές φαίνεται να αρχίζουν να πιστεύουν ότι τα χαμηλά της προηγούμενης Δευτέρας σηματοδότησαν μάλλον το κατώτερο σημείο του τελευταίου κύκλου διόρθωσης. Αλλωστε, υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που θυμίζουν ότι τα θεμελιώδη παραμένουν υγιή και ισχυρά, κάτι που αποτυπώνεται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Leuthold Group, Τζίμ Πόλσεν. 

Τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, τα οποία καθοδήγησαν το sell off του Ιανουαρίου, αποτελούν τώρα τη βασική κατευθυντήρια δύναμη στην κούρσα ανάκαμψης των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν ξανά στην περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να συνεχίζουν τις ανακοινώσεις τριμήνου. 

Η μετοχή του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet, ενισχύθηκε περισσότερο από 7% από τη στιγμή που τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναλυτών. Ο όμιλος καθιστά πλέον άκρως ελκυστική τη μετοχή του και στους μικροεπενδυτές, μετά το σπλιτ σε αναλογία 20 προς 1 που ανακοίνωσε σήμερα. 

Κέρδη 5,1% κατέγραψε και η μετοχή της κατασκευάστριας επεξεργαστών Advanced Micro Devices, χάρη στη δυναμική κατευθυντήρια γραμμή που έδωσε για τα αποτελέσματα των επόμενων τριμήνων. Η μετοχή της Qualcomm ενισχύθηκε 6,2% εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μετά το κλείσιμο της Wall Street, ενώ άνοδο 5,2% κατέγραψε και η μετοχή της Match Group, καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα των προβλέψεων. 

Ο μητρικός όμιλος του Facebook, Meta, «είδε» τη μετοχή του να ενισχύεται 1,2% εν αναμονή των αποτελεσμάτων του, ενώ άνοδο 1,5% σημείωσε και η μετοχή της Microsoft. 

Από τις υπόλοιπες εταιρείες, η μετοχή της General Motors υποχώρησε, παρότι τα τριμηνιαία της έσοδα ήταν καλύτερα των προσδοκιών και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το 2022.

Σε ελεύθερη πτώση 24% η μετοχή της PayPal , καθώς η εταιρεία έδωσε απογοητευτική κατευθυντήρια γραμμή για το τρέχον τρίμηνο, επικαλούμενη την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. Επίσης, η μετοχή της Starbucks υποχώρησε ελαφρώς, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις για τα τριμηνιαία κέρδη της. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι χάθηκαν ξαφνικά 301.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ παράλληλα αναθεωρήθηκαν πτωτικά και τα στοιχεία για το Δεκέμβριο. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ ανασκεύασαν τις θέσεις τους, υπαναχωρώντας από τις δηλώσεις για επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει οι επικείμενες επιτοκιακές αυξήσεις να αναστατώσουν τις χρηματοοικονομικές αγορές. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News