Business & Finance Τρίτη 1/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με άνοδο μπήκε ο Φεβρουάριος – Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Wall Street: Με άνοδο μπήκε ο Φεβρουάριος – Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, συνεχίζοντας την πορεία ανάκαμψης από το «άγριο σφυροκόπημα» του Ιανουαρίου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,8% ή 273 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,7%, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,75%. 

«Μετά το γενικευμένο sell off του Ιανουαρίου, οι επενδυτές και οι traders εστιάζουν ξανά στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, κάτι που το είχαν αμελήσει καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής», ανέφερε ο Τζεφ Κίλμπουργκ, επικεφαλής επενδύσεων της Sanctuary Wealth. 

Oι μετοχές του κλάδου τραπεζών καθοδήγησαν την άνοδο στην αγορά, με τις Goldman Sachs και JPMorgan Chase να ενισχύονται 2,6% και 1,7% αντίστοιχα. Η μετοχή της Wells Fargo έχει ενισχυθεί περισσότερο από 3,3%. 

Οι τράπεζες βρήκαν στήριγμα στην άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών που ξεπέρασαν και πάλι το 1,8%, στον απόηχο των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Ιανουαρίου, που έδειξαν σημάδια αυξανόμενου πληθωρισμού. 

Τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως Netflix και Meta Platforms συνέβαλαν στα κέρδη, με άνοδο 7% και 1,8% αντίστοιχα. Με άνοδο 1,6% και η μετοχή της Alphabet. 

Tις τελευταίες συνεδριάσεις, οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν στα χαμηλά όταν ο δείκτης S&P 500 εισήλθε σε περιοχή διόρθωσης, με πτώση τουλάχιστον 10% από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά του. Ο δείκτης πάντως ενισχύθηκε περισσότερο από 4% στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρ΄όλα αυτά, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν μεγάλες απώλειες τον Ιανουάριο, εν μέσω απότομων διακυμάνσεων. Ο Dow Jones υποχώρησε 3,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq γνώρισαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Μάρτιο του 2020, με απώλειες 5,3% και 8,98% αντίστοιχα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του S&P 500 για μήνα Ιανουάριο από το 2009. 

Οι επενδυτές έχουν τώρα στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, με σειρά να έχουν τώρα οι Amazon και Meta. 

Μέχρι στιγμής, το 78,5% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με την FactSet. Η UPS ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και αύξησε το μέρισμά της, με τη μετοχή της να ενισχύεται περισσότερο από 13%. Η μετοχή της Exxon Mobil σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη από 3% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη και έσοδα 80% αυξημένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα αποτελέσματα σκιαγραφούν μεικτή εικόνα για τις ΗΠΑ. Το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο δείκτης της για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 57,6 τον Ιανουάριο, ελαφρώς χαμηλότερα έναντι του Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία ωστόσο έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε μία ένδειξη κλιμάκωσης του πληθωρισμού. 

 

moneyreview.gr

.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News