ΑΓΟΡΕΣ

Jumbo: Προς τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων 7 μηνών

Πτώση -4,6% για τη μετοχή

Jumbo: Προς τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων 7 μηνών

Στο στόχαστρο έντονων ρευστοποιήσεων έχει τεθεί από το πρωί η μετοχή της Jumbo, η οποία υποχωρεί κάτω από το όριο των 14 ευρώ, εν μέσω των γενικευμένων πιέσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 4,64% και διαπραγματεύεται στα 13,77 ευρώ. 

Jumbo: Προς τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων 7 μηνών-1

To συγκεκριμένο επίπεδο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ οι ημερήσιες απώλειες είναι οι υψηλότερες από τον Ιούνιο του 2021, δηλαδή των τελευταίων επτά μηνών. 

Πάντως, η μετοχή της Jumbo, από τις αρχές του έτους, έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη, χάρη στη βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου για το 2021. 

Ενδεικτικά, μέσα στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους, έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο της τάξης του 15% (εξαιρώντας τη σημερινή συνεδρίαση), υπερ-αποδίδοντας σε σχέση με τον Γ.Δ. (+5,5%). 

Jumbo: Προς τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων 7 μηνών-2

Το παραπάνω στοιχείο, επομένως, ενδεχομένως εξηγεί το εύρος των σημερινών απωλειών, δεδομένης της ανάγκης των επενδυτών να κατοχυρώσουν τα κεκτημένα και να αφομοιώσουν τα κέρδη. 

Διαβάστε επίσης:    

Ποιο είναι το νέο «αφεντικό» του Χρηματιστηρίου Αθηνών  

Η Νίκας εκτός χρηματιστηρίου: Από το πρώτο παριζάκι, στη μετοχή των 200 δραχμών και τα deals  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News