ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Φλερτάρει με τα 16 ευρώ η μετοχή – Θέμα ημερών το νέο ιστορικό υψηλό

Mytilineos: Φλερτάρει με τα 16 ευρώ η μετοχή – Θέμα ημερών το νέο ιστορικό υψηλό

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η μετοχή της Mytilineos στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς φλερτάρει εκ νέου με το ψυχολογικό επίπεδο των 16 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή του Ομίλου καταγράφει σημαντική άνοδο κατά 1,6% και διαμορφώνεται στα 15,9 ευρώ, έχοντας τζίρο άνω των 4,5 εκατ. ευρώ.

Mytilineos: Φλερτάρει με τα 16 ευρώ η μετοχή – Θέμα ημερών το νέο ιστορικό υψηλό-1

Τελευταία φορά που η μετοχή είχε ξεπεράσει το όριο των 16 ευρώ ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν είχε φθάσει τα 16,03 ευρώ. 

Με δεδομένο ότι το ιστορικό υψηλό της Mytilineos βρίσκεται στα 16,19 ευρώ (είχε σημειωθεί στις 30 Αυγούστου του 2021), εξάγεται το συμπέρασμα ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών έως ότου η μετοχή καταρρίψει ένα νέο ρεκόρ. 

Όχημα αυτής της ανοδικής πορείας αποτελεί η υψηλή κερδοφορία, η οποία στο 9μηνο του 2021 εκτινάχθηκε κατά 62,4%, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (115 εκατ. ευρώ). 

Οι προοπτικές είναι δε, εξίσου ευοίωνες και για το 2022, καθώς χάρη στο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ο Όμιλος επιδιώκει να επωφεληθεί σημαντικά των ευκαιριών που προσφέρονται μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης αλλά και της ευρύτερης ανάκαμψης της οικονομίας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο τελευταίο 12μηνο, η μετοχή της Mytilineos εμφάνισε συνολικά κέρδη της τάξης του 30%, ενώ μόνο μέσα στο 2022 έχει καταγράψει άνοδο κατά 3,5% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση). 

Mytilineos: Φλερτάρει με τα 16 ευρώ η μετοχή – Θέμα ημερών το νέο ιστορικό υψηλό-2

Διαβάστε επίσης:

Το πάρτι στα μέταλλα φέρνει ιστορικά υψηλές κερδοφορίες στις ελληνικές μεταλλουργίες 

Οι εισηγμένες που έβγαλαν κέρδη – ρεκόρ μέσα στην πανδημία 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News