ΑΓΟΡΕΣ

Quest: Με ράλι αγγίζει τα 20 ευρώ – Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή

Στο +82% τα κέρδη το τελευταίο 12μηνο

Quest: Με ράλι αγγίζει τα 20 ευρώ – Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή

Προς νέο ιστορικό υψηλό πορεύεται η μετοχή της Quest Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βάζοντας πλήρη για τη διάσπαση του ψυχολογικού σημείου των 20 ευρώ. 

Η μετοχή του τεχνολογικού Ομίλου, λίγο μετά το μέσο της σημερινής συνεδρίασης, διαπραγματεύεται  στο +3,76% και διαμορφώνεται στα 19,86 ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενόσω η εταιρεία συνεχίζει να εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις για τους επενδυτές.  

Quest: Με ράλι αγγίζει τα 20 ευρώ – Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή-1

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, η Quest έχει καταγράψει άλμα άνω του 82%, ενώ μόνο μέσα στο 2022 (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση) τα κέρδη ξεπερνούν το 2%.  

To momentum, εν ολίγοις, είναι εξαιρετικό, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην πρόσφατη «αναβάθμιση» της μετοχής στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.  

Quest: Με ράλι αγγίζει τα 20 ευρώ – Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή-2

Όλα αυτά συνιστούν απόρροια των επιτυχημένων στρατηγικών επιλογών, καθώς οι δραστηριότητες σε πληροφορική, ηλεκτρονικές συναλλαγές, ταχυδρομικές υπηρεσίες και πράσινη ενέργεια σημειώνουν υψηλές πτήσεις.  

Εξάλλου, πρόκειται για κλάδους, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, επωφελούμενοι σημαντικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τις καινούριες τάσεις στη διεθνή αγορά.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες του Ομίλου απασχολούν περισσότερα από 2.256 εξειδικευμένα στελέχη και δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές χώρες.  

Στο χαρτοφυλάκιο βρίσκονται γνωστές εταιρείες, όπως Info Quest, Clima Quest, Questoline, Uni Systems, Isquare, Istorm, ACS, Quest Ενεργειακή κ.α.  

Στο 9μηνο του 2021, ο Όμιλος πέτυχε τζίρο 637 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες καθορίστηκαν σε 29,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 394%. 

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: «Μάχη» για τις 940 μονάδες – Σε υψηλό δύο ετών οι τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα ups και τα downs του 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News