ΑΓΟΡΕΣ

Quest: Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή – Προ των πυλών τα 20 ευρώ

Quest: Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή – Προ των πυλών τα 20 ευρώ

Σε νέο ιστορικό υψηλό κινείται σήμερα η μετοχή της Quest Συμμετοχών, η οποία βάζει πλήρη για τα επίπεδα των 20 ευρώ, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ. 

Η μετοχή του τεχνολογικού Ομίλου, λίγο πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βρίσκεται στο +1,78% και διαμορφώνεται στα 19,44 ευρώ. 

Quest: Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή – Προ των πυλών τα 20 ευρώ-1

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με την εταιρεία να συνεχίζει να παρέχει υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, η Quest έχει καταγράψει άλμα άνω του 80%, ενώ μόνο μέσα στο 2022 τα κέρδη ξεπερνούν το 3% (σε μόλις τρεις συνεδριάσεις). 

Quest: Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή – Προ των πυλών τα 20 ευρώ-2

To momentum, εν ολίγοις, είναι εξαιρετικό, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην πρόσφατη εισαγωγή της μετοχής στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Όλα αυτά τα κατορθώματα συνιστούν απόρροια των επιτυχημένων στρατηγικών επιλογών, καθώς οι δραστηριότητες σε πληροφορική, ηλεκτρονικές συναλλαγές, ταχυδρομικές υπηρεσίες και πράσινη ενέργεια σημειώνουν υψηλές πτήσεις. 

Εξάλλου, πρόκειται για κλάδους, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, επωφελούμενοι σημαντικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τις καινούριες τάσεις στη διεθνή αγορά. 

Οι εταιρείες του Ομίλου απασχολούν περισσότερα από 2.256 εξειδικευμένα στελέχη και δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές χώρες. 

Στο χαρτοφυλάκιο βρίσκονται γνωστές εταιρείες, όπως Info Quest, Clima Quest, Questoline, Uni Systems, Isquare, Istorm, ACS, Quest Ενεργειακή κ.α. 

Στο 9μηνο του 2021, ο Όμιλος πέτυχε τζίρο 637 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες καθορίστηκαν σε 29,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 394%. 

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα ups και τα downs του 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News