Business & Finance Κυριακή 23/01/2022, 09:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιο είναι το νέο «αφεντικό» του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το έργο που έχει μπροστά του

Ποιο είναι το νέο «αφεντικό» του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αλλαγή «τιμονιέρη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γιάννο Κοντόπουλο να αποτελεί τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ, ρίχνοντας και τυπικά τίτλους τέλους στη διοίκηση του Σωκράτη Λαζαρίδη. 

Η εκλογή του κ. Κοντόπουλου ως νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΧΑΕ θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με το νέο «αφεντικό» της Λεωφόρου Αθηνών να πιάνει αμέσως δουλειά.  

Εξάλλου το έργο του θεωρείται αρκετά δύσκολο και ανηφορικό, δεδομένου ότι καλείται να αναβαθμίσει και ποιοτικά και ποσοτικά την ελληνική αγορά, φέρνοντας νέους «παίχτες» και νέα κεφάλαια.  

Και κυρίως, καθιστώντας ξανά ελκυστικό το Χρηματιστήριο Αθηνών για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων μέχρι σήμερα προτιμούν να απέχουν από την εγχώρια κεφαλαιαγορά. 

Ο κ. Κοντόπουλος έχει μακρά εμπειρία στις παγκόσμιες αγορές. Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της Wall Street και του Σίτι, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε από τη Salomon Brothers στη Νέα Υόρκη. 

Σήμερα, είναι Partner και Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο. Έχει προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Asset Management και Chief Investment Officer στη Eurobank. 

Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard στις ΗΠΑ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντόπουλος θα αναλάβει την αγορά από τα επίπεδα των 950 μονάδων, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο σημείο της τελευταίας 7ετίας (από τον Δεκέμβριο του 2014).  

Ωστόσο, καλείται να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, με κυριότερη όλων την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve και το ενδεχόμενο μιας βίαιης διόρθωσης στα ξένα χρηματιστήρια.   

Η μετοχή της ΕΧΑΕ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, έκλεισε στο -1,73% και τα 3,98 ευρώ, έχοντας σωρευτική άνοδο 7,3% μέσα στο 2022 και 8,31% μέσα στο τελευταίο 12μηνο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης

Στην κορυφή της Ευρώπης το Χρηματιστήριο Αθηνών – Η καλύτερη επίδοση για το 2022

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News