ΑΓΟΡΕΣ

ΔΕΗ: Πάνω από τα 10 ευρώ η μετοχή – Φλερτάρει με το υψηλό 7ετίας

Έσβησε τις απώλειες από την ΑΜΚ

ΔΕΗ: Πάνω από τα 10 ευρώ η μετοχή – Φλερτάρει με το υψηλό 7ετίας

Νέο άλμα καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ανακτάει το τεχνικό σημείο των 10 ευρώ, οδεύοντας προς το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Σεπτεμβρίου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος της κραταιής επιχείρησης ηλεκτρισμού ενισχύεται αυτή την στιγμή (15.00) κατά 4,6% και διαμορφώνεται στα 10,30 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών. 

Μάλιστα, ο τζίρος κυμαίνεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, αγγίζοντας τα 6,5 εκατ. ευρώ, περίπου 2,5 ώρες πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών. 

ΔΕΗ: Πάνω από τα 10 ευρώ η μετοχή – Φλερτάρει με το υψηλό 7ετίας-1

Η σημερινή ανοδική κίνηση επέρχεται σε συνέχεια της άκρως εντυπωσιακής Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 1,35 δισ. ευρώ, αλλά και εν όψει της διαφαινόμενης εισόδου στον δείκτη MSCI Greece (11 Νοεμβρίου οι επίσημες ανακοινώσεις).  

Από τις αρχές του 2021, η μετοχή της ΔΕΗ «τρέχει» ένα ράλι της τάξης άνω του 30%, με τη μεταβολή των τελευταίων 30 ημερών να καθορίζεται στο +12%, δείγμα της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών. 

Κι αυτό, μάλιστα, παρά τη βουτιά που κατεγράφη όταν ανακοινώθηκε η αιφνίδια απόφαση για την υλοποίηση της διαδικασίας άντλησης νέων κεφαλαίων, στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται πολύ κοντά στο υψηλό έτους των 10,5 ευρώ, το οποίο αποτελεί και το καλύτερο επίπεδο από το μακρινό 2014. 

ΔΕΗ: Πάνω από τα 10 ευρώ η μετοχή – Φλερτάρει με το υψηλό 7ετίας-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Ανεβάζει ρυθμούς και δοκιμάζει τις 910 μονάδες

Κ. Σκρέκας: Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη ΔΕΗ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News