ΑΓΟΡΕΣ

ΔΕΗ: Έτοιμη να σπάσει το 9ήμερο πτωτικό σερί

Με άνοδο η μετοχή λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης

φωτ. Ιntimenews

Την πρώτη ανοδική συνεδρίαση μετά από εννέα συνεχόμενες πτωτικές ετοιμάζεται να καταγράψει σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς, ο τίτλος της κραταιάς επιχείρησης σημειώνει άνοδο κατά 0,75% και διαμορφώνεται στα 8,04 ευρώ, ανακτώντας το τεχνικό σημείο των 8 ευρώ.  

Ωστόσο, ενδοσυνεδριακά, η μετοχή είχε φθάσει έως και τα 8,32 ευρώ (κέρδη κατά 4%), σε μια ένδειξη η οποία αποδεικνύει το σταδιακό «ξεφούσκωμα» του αγοραστικού ενδιαφέροντος. 

dei-etoimi-na-spasei-to-9imero-ptotiko-seri0

Αυτή τη στιγμή, πάντως ο τζίρος κυμαίνεται σε 9 εκατ. ευρώ, με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια. 

Οι σημερινές συναλλαγές έρχονται σε συνέχεια των ισχυρών πιέσεων της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες κορυφώθηκαν την Παρασκευή με το -11%.  

Είχε προηγηθεί η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) κατά 750 εκατ. ευρώ, με παράλληλη μείωση του ποσοστού του δημοσίου (από 51% σε 34%). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις προηγούμενες εννέα συνεδριάσεις, η μετοχή της ΔΕΗ απώλεσε το 24% της αξίας της, δηλαδή σχεδόν το 1/4. 

dei-etoimi-na-spasei-to-9imero-ptotiko-seri1

Κι αυτό, παρά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, αλλά και το υψηλό αντίτιμο (2,1 δισ. ευρώ) που εξασφαλίστηκε από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. 

Πολλά για τη μετέπειτα πορεία της μετοχής θα εξαρτηθούν από την τιμή των νέων μετοχών της ΑΜΚ, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται τις επόμενες εβδομάδες. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς        

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News