ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ Τέρνα: Στήριξη στη μετοχή με αγορές από τον Γ. Περιστέρη

Με πτώση στις 13 από τις τελευταίες 15 συνεδριάσεις

ΓΕΚ Τέρνα: Στήριξη στη μετοχή με αγορές από τον Γ. Περιστέρη

Σε μπαράζ αγορών μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα προχώρησε ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, σε μια προσπάθεια στήριξης της εισηγμένης, η οποία δέχεται σημαντικές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σενάρια περί επικείμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ). 

Ο κ. Περιστέρης, συγκεκριμένα, προέβη την Παρασκευή στην απόκτηση 40.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, αξίας 357.837 ευρώ, γεγονός το οποίο συνέβαλε στην απορρόφηση των ενδοσυνεδριακών απωλειών (είχαν φθάσει έως και 5%). 

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, η διοίκηση του Ομίλου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάρισε ότι υπάρχει κανένας σχεδιασμός για ΑΜΚ. «Με αφορμή φημολογία που θέλει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να μελετά το ενδεχόμενο υλοποίησης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων μετόχων της εταιρείας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τέτοιος σχεδιασμός, καθώς η εταιρεία διαθέτει ήδη ικανή κεφαλαιακή βάση να ανταποκριθεί στο επενδυτικό της πρόγραμμα». 

Διαβάστε επίσης: Ξεφουσκώνει η αντίδραση στο Χ.Α. – Στηρίγματα από τράπεζες

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, παρά την ισχυρή κερδοφορία και τη διαρκή επέκταση του χαρτοφυλακίου (ανάληψη νέων έργων) παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, σε σύνολο 15 συνεδριάσεων, η μετοχή εμφάνισε θετικό πρόσημο σε μόλις δύο, με αποτέλεσμα να κλείσει πτωτικά σε 13. 

ΓΕΚ Τέρνα: Στήριξη στη μετοχή με αγορές από τον Γ. Περιστέρη-1

Έτσι, από τα 9,76 ευρώ της 6ης Σεπτεμβρίου η τιμή της μετοχής έχει διολισθήσει στα 9,16 ευρώ, ενώ σήμερα παραμένει υπό πίεση υποχωρώντας περαιτέρω στο 9,08 ευρώ (μείωση -0,9%). 

Το τελευταίο 30ήμερο, παράλληλα, οι σωρευτικές απώλειες διαμορφώνονται κοντά στο 8%, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου κυμαίνονται στο 5%. Από την αρχή του έτους, βέβαια, η μετοχή «τρέχει» ένα ράλι 16%, περίπου στα ίδια επίπεδα με την άνοδο του Γενικού Δείκτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Περιστέρης ελέγχει περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου, με το family office της Μαριάννας Λάτση να διαθέτει το 7,6% των μετοχών. Το υπόλοιπο 62% είναι μοιρασμένο σε ιδιώτες ξένους και εγχώριους επενδυτές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News