Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 19:26
ΑΓΟΡΕΣ

Helikon: Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ – Αύξησε στο 6,5% το ποσοστό του

Helikon: Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ – Αύξησε στο 6,5% το ποσοστό του

Σε σχεδόν 6,5% αυξήθηκε το ποσοστό των μετοχών που κατέχει το Ηelikon Investments Limited στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, σε μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει της δρομολογούμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 750 ελατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το επενδυτικό fund κατέχει πλέον 15.034.105 μετοχές και δικαιώματα ψήφου (αντιπροσωπεύουν το 6,48% του συνολικού κεφαλαίου) από 11.634.068 μετοχές και δικαιώματα ψήφου προηγουμένως (αντιπροσώπευσαν το 5,01% του συνολικού κεφαλαίου).

Διαβάστε επίσης: Πώς φτάσαμε στην ΑΜΚ της ΔΕΗ – Σε μειοψηφία το δημόσιο και εφαλτήριο πράσινης ανάπτυξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Helikon, το οποίο αποτελεί μια ιταλο-ιρλανδική σύμπραξη λίγων μόλις ετών, διαθέτει μειοψηφική παρουσία και στα μετοχικά κεφάλαια των Eurobank – Πειραιώς.

Η αύξηση του μεριδίου στη ΔΕΗ ενδεχομένως αποτελεί και προάγγελο συμμετοχής του fund στην επικείμενη ΑΜΚ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Η μετοχή της κραταιάς Επιχείρησης ενισχύθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 2,5%, με αποτέλεσμα να κλείσει στα 8,20 ευρώ, ανακτώντας ένα μικρό μέρος των απωλειών των τελευταίων συνεδριάσεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News