Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 15:25
ΑΓΟΡΕΣ

Sky is the limit – Το Bitcoin ξεπέρασε και τα 50.000 δολάρια

Sky is the limit – Το Bitcoin ξεπέρασε και τα 50.000 δολάρια

Θέμα χρόνου ήταν η τιμή του Bitcoin να ξεπεράσει και το ορόσημο των 50.000 δολαρίων, κάτι που έγινε εντέλει σήμερα, όταν και σκαρφάλωσε έως τα 50.602 δολάρια.

Το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο πλέον κινείται χωρίς όρια, με την ενίσχυση της τιμής του από την αρχή του έτους να έχει φθάσει στο 72%.

Η μεγάλη ώθηση όμως στην τιμή του δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin, ενώ αργότερα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώνουν με το εν λόγω κρυπτονόμισμα. Λίγες ημέρες αργότερα η BNY Mellon η παλαιότερη αμερικανική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι θα συστήσει τμήμα το οποίο και θα βοηθά τους πελάτες της να κρατούν, να μεταφέρουν και να εκδίδουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το «πράσινο φως», για να εισέλθει στο Χρηματιστήριο του Τορόντο ETF σε Bitcoin. Την Παρασκευή επίσης ο δήμαρχος του Μαϊάμι, δήλωσε ότι ο δήμος εξετάζει τρόπους ούτως ώστε να εισάγει το Bitcoin στις δραστηριότητές του, ενώ την προηγούμενη Κυριακή έκαναν την εμφάνισή τους αναφορές ότι ο επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα. 

Ως επιστέγασμα αυτών των εξελίξεων, η τιμή σήμερα κατέρριψε άλλο ένα ορόσημο τα 50.000 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News