Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 15:55
ΑΓΟΡΕΣ

To Bitcoin ανοίγει τα φτερά του – Ο Καναδάς ενέκρινε ETF σε Bitcoin

To Bitcoin ανοίγει τα φτερά του – Ο Καναδάς ενέκρινε ETF σε Bitcoin

Το μομέντουμ για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο από άποψη κεφαλαιοποίησης το Bitcoin ποτέ δεν ήταν καλύτερο. Μετά την ανακοίνωση της Tesla τη Δευτέρα, ότι θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο εν λόγω ψηφιακό νόμισμα, σήμερα Παρασκευή κι ενώ η τρέχουσα εβδομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί, είδαν το φως δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Καναδά έδωσε την έγκρισή της για να εισαχθεί στις αγορές της χώρας χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο (ETF) σε Bitcoin. 

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η Accelerate Financial Technologies με έδρα το Κάλγκαρι, κατέθεσε αίτηση για να εισάγει το Accelerate Bitcoin ETF (ABTC), το οποίο και θα είναι το πρώτο ETF σε Bitcoin στις αγορές της Βόρειας Αμερικής γενικότερα, με την Επιτροπή να έχει δώσει την προκαταρκτική της έγκριση. Η πρώιμη έγκριση δόθηκε καθώς θα πρέπει να καταγραφεί το πως θα συμπεριφέρεται το εν λόγω ETF και αν οι χρεώσεις του θα γίνονται βάσει της συμπεριφοράς αυτής. 

Το ETF θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, όταν και εφόσον εξασφαλίσει την επίσημη και οριστική έγκριση, ενώ πέραν του συγκεκριμένου χρηματιστηρίου θα μπορεί να διαπραγματεύεται και σε άλλες αγορές του Καναδά. 

Η είδηση αυτή προσέφερε στήριξη στην τιμή του κρυπτονομίσματος, σημειώνοντας νέο ιστορικό στα 48.540 δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Seekingalpha και Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News