Business & Finance Κυριακή 14/02/2021, 20:07
ΑΓΟΡΕΣ

Δίχως όρια το ράλι του Bitcoin πλησίασε τα 50.000 δολάρια 

Δίχως όρια το ράλι του Bitcoin πλησίασε τα 50.000 δολάρια 

Το Bitcoin μοιάζει να έχει τροχοδρομήσει σε μια πορεία χωρίς φρένα, με την τιμή του πλέον να φθάνει μια ανάσα από τα 50.000 δολάρια. Το μομέντουμ για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο από άποψης κεφαλαιοποίησης της αγοράς του, είναι όχι θετικό άλλα κάτι περισσότερο από ιδανικό, αφού η προηγούμενη εβδομάδα ξετύλιξε ένα κουβάρι θετικών νέων και εξελίξεων για το Bitcoin.

Αρχικά ήταν η ανακοίνωση του ιθύνοντα νου της Tesla Έλον Μασκ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η κατασκευάστρια αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα και πως αργότερα θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πληρώνουν με Bitcoin. 

Λίγες ημέρες αργότερα η τράπεζα BNY Mellon ανακοίνωσε ότι θα συστήσει τμήμα το οποίο και θα βοηθά τους πελάτες της να κρατούν, να μεταφέρουν και να εκδίδουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το «πράσινο φως», για να εισέλθει στο Χρηματιστήριο του Τορόντο ETF σε Bitcoin. 

Την Παρασκευή επίσης ο δήμαρχος του Μαϊάμι, δήλωσε ότι ο δήμος εξετάζει τρόπους ούτως ώστε να εισάγει το Bitcoin στις δραστηριότητές του. 

Και χθες έκαναν την εμφάνισή τους αναφορές ότι ο επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα. 

Με αυτό το παζλ των θετικών νέων, ήταν αναπόφευκτο η τιμή του σήμερα να έχει επιδοθεί εκ νέου σε υψηλές πτήσεις σκαρφαλώνοντας έως τα 49.714 δολάρια, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News