Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 11:40
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Πάνω από τα 48.000 δολάρια έσπρωξε το Bitcoin η Tesla

Πάνω από τα 48.000 δολάρια έσπρωξε το Bitcoin η Tesla

Νέο ρεκόρ, πάνω από τα 48.000 δολάρια σημειώνει το Bitcoin την Τρίτη, παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση της Tesla ότι επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.

Η τιμή του κατέγραψε κέρδη έως και 7,9%, φτάνοντας στα 48.216 δολάρια, πριν να υποχωρήσει ελαφρώς χαμηλότερα, στην περιοχή των 48.000 δολαρίων.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και παράλληλα θα αρχίσει να δέχεται το νόμισμα ως μέσο πληρωμής για την πώληση των αυτοκινήτων της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος από mainstream εταιρεία και έρχεται έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον που έχει δείξει για τα ψηφιακά νομίσματα τις τελευταίες εβδομάδες ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Έλον Μασκ.

«Μία προς μία, οι επιχειρήσεις θα προσθέτουν το Bitcoin στους ισολογισμούς τους και η Tesla είναι η μεγαλύτερη από αυτές. Φανταστείτε εάν 100 επιχειρήσεις  αρχίσουν να τοποθετούν έστω το 1% (των κεφαλαίων τους) στο Bitcoin, τι θα προκαλέσει αυτό στην ισορροπία ζήτησης και προσφοράς», είπε στο Bloomberg ο Βιζάι Αγιάρ, επικεφαλής Ασίας και Ειρηνικού του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno.

Και ενώ οι υποστηρικτές του Bitcoin βλέπουν την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Μασκ σαν μία απόδειξη ότι το νόμισμα γίνεται ένα αξιόπιστο μέσο αντιστάθμισης κινδύνων, όπως ο πληθωρισμός, οι πιο σκεπτικοί βλέπουν ομοιότητες με το ράλι του 2017 που αποδείχθηκε φούσκα.

«Η τρέλα των κρυπτονομισμάτων κινείται αποκλειστικά από βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό momentum/μανία. Ενώ ακούω τόσο θόρυβο για το πόσο υψηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin, ο θόρυβος γύρω από το πώς θα χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή είναι μια εκκωφαντική σιωπή», λέει ο Τζέφρει Χέιλι, αναλυτής της Oanda Asia Pacific Pte.

Πάντως, έπειτα από τις ανακοινώσεις της Tesla, ο Μάικλ Νόβογκραντζ, ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Galaxy Digital, εκτίμησε ότι το Bitcoin ίσως να φτάσει τα 100.000 δολάρια έως τα τέλη του έτους. Και ο Μάικλ Σέιλορ, διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy το ανακήρυξε στο «σπανιότερο asset» στον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News