Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 07:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «δώρο» της Tesla στο Bitcoin

Το «δώρο» της Tesla στο Bitcoin

Η απόφαση της Tesla να αγοράσει Bitoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και να επιτρέψει εν καιρώ τη χρήση του στην αγορά των προϊόντων της φέρνει δυναμικά τα κρυπτονομίσματα στην ατζέντα του επιχειρηματικού κόσμου. 

Αν και οι οπαδοί των ψηφιακών νομισμάτων εδώ και καιρό μιλούσαν για την ενσωμάτωσή τους στις επιχειρηματικές συναλλαγές και την καθημερινότητα των καταναλωτών, στην πραγματικότητα ελάχιστες επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν Bitcoin, όπως η MicroStrategy και η Square Inc. Κάνει ακόμη μία εταιρεία τη διαφορά; Αν αυτή είναι η τέταρτη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, επιχείρηση του S&P 500 και έχει τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη στο «τιμόνι» της, τότε πραγματικά τα δεδομένα αλλάζουν. 

Ήδη αναλυτές της Fundstrat Global Advisors έγραψαν ότι πολύ γρήγορα και άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Έλον Μασκ και της Tesla. Δεν είναι, όπως εξηγούν, κάτι που θα γίνει εν μία νυκτί, αλλά σίγουρα μπήκαν τα θεμέλια για μία τάση, που θα έχει συνέχεια. 

Χθες το Bitcoin κατέγραψε νέο ρεκόρ πάνω από τα 47.000 δολάρια. Η αξία του είχε τετραπλασιαστεί πέρυσι και φέτος καταγράφει επιπλέον κέρδη 60%, καθώς έχει εξασφαλίσει αποδοχή από επενδυτές όπως ο Πολ Τούντορ Τζόυνς, αλλά και την εταιρεία πληρωμών PayPal. 

Κάποιοι επιμένουν πως παρά την αύξηση της αποδοχής του εξακολουθεί να είναι ένα ενεργητικό υψηλότατου ρίσκου. Μεταξύ αυτών και ο Τζέιμς Έιντζελ του Georgetown University που επισημαίνει στο Bloomberg πως δεν υπάρχει ουσιαστικά ισχυρό επιχείρημα για την Tesla ή όποια άλλη εταιρεία να επενδύσει τα ταμειακά της διαθέσιμα σε ένα τόσο ευμετάβλητο ενεργητικό.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News