Business & Finance Σάββατο 13/02/2021, 22:24
BUSINESS & FINANCE

Η Morgan Stanley «κοιτάει» προς το Bitcoin

Η Morgan Stanley «κοιτάει» προς το Bitcoin

Το ενδεχόμενο να προσφέρει στους πελάτης της το Bitcoin ως επενδυτική επιλογή, εξετάζει η Morgan Stanley, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος. 

Συγκεκριμένα η Counterpoint Global ο επενδυτικός βραχίονας της αμερικανικής τράπεζας με ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 150 δισ. δολαρίων, διερευνά αν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με όρους κεφαλαιοποίησης της αγορά του, θα είναι μια κατάλληλη επιλογή για τους πελάτες – επενδυτές της, ωστόσο όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, για να προχωρήσει στις επενδύσεις σε Bitcoin θα πρέπει πρώτα να έχει λάβει την έγκριση τόσο της τράπεζας, όσο και των ρυθμιστικών αρχών. 

Το ψηφιακό νόμισμα αυτή την εβδομάδα έχει γνωρίσει μεγάλες «δόξες», καθώς την περασμένη Δευτέρα η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε ότι θα κάνει επένδυση σε Bicoin ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Την Παρασκευή επίσης δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Καναδά, έδωσε την έγκρισή για το εισέλθει στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, το πρώτο ETF σε Bitcoin που θα είναι και το πρώτο για ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News