Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 11:47
ΑΓΟΡΕΣ

«Καλπάζει» η αποδοχή και η τιμή του Bitcoin

«Καλπάζει» η αποδοχή και η τιμή του Bitcoin

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε το Bitcoin, αφού τίποτα δεν μπορεί να «κόψει» την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 3,6% στα 49.913 δολάρια το πρωί της Τρίτης στις ασιατικές συναλλαγές. Το θεαματικό ράλι του Bitcoin τα τελευταία χρόνια υπερβαίνει κατά πολύ τις επιδόσεις παραδοσιακών επενδύσεων όπως οι μετοχές, ο χρυσός και τα εμπορεύματα. 

Η μεγάλη ώθηση βεβαίως ήρθε τους τελευταίους μήνες μετά την αποδοχή του από την PayPal αλλά και την αποκάλυψη ότι η Tesla έχει αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και ετοιμάζεται να κάνει δεκτό το ψηφιακό νόμισμα για τις αγορές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Ακόμη και έτσι αρκετοί αναλυτές εξακολουθούν να αμφισβητούν το κατά πόσο είμαστε κοντά στο να γίνει mainstream και προειδοποιούν τους επενδυτές ότι παραμένει ένα άκρως ευμετάβλητο και υψηλού ρίσκου στοιχείο ενεργητικού.

Πάντως επενδυτική μονάδα της Morgan Stanley εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να στοιχηματίσει στο Bitcoin, η BNY Mellon αναπτύσσει πλατφόρμα για ψηφιακά νομίσματα και η Mastercard σχεδιάζει να επιτρέψει συναλλαγές κάποιων κρυπτονομισμάτων στο δίκτυό της. Στον Καναδά οι αρχές ενέκριναν το πρώτο ΕΤF του κρυπτονομίσματος στη Βόρεια Αμερική. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News