Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 16:38
BUSINESS & FINANCE

Πώς η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ οδηγεί το Bitcoin σε νέο ιστορικό υψηλό

Πάνω από τα 48.000 δολάρια για δεύτερη φορά

Πώς η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ οδηγεί το Bitcoin σε νέο ιστορικό υψηλό

Πάνω από τα 48.000 δολάρια -για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα- εκτινάσσεται η αξία του Bitcoin, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, μετά την απόφαση της Bank of New York Mellon να εισέλθει στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρίσκεται στα επίπεδα των 48.297 δολαρίων, καταγράφοντας άλμα της τάξης άνω του 4%, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αρχίζουν να ασχολούνται μ’ αυτή τη ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά, η κεφαλαιοποίηση της οποίας υπερβαίνει το 1,4 τρισ. δολάρια.

Η BNY Mellon, η οποία είναι η παλαιότερη αμερικανική τράπεζα -ιδρύθηκε το 1869-, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών για επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, όπως ακριβώς κάνει εδώ και αιώνες με τα αμερικανικά ομόλογα και τις αμερικανικές μετοχές.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί γινόμαστε η πρώτη τράπεζα παγκοσμίως, η οποία ανακοινώσει την παροχή μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για ψηφιακά assets» δήλωσε ο Ρόμαν Ρέγκελμαν, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας.

Όσον αφορά τους λόγους αυτής της απόφασης, παρέπεμψε στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών, στην ωρίμανση των προηγμένων λύσεων και στη βελτίωση του εποπτικού καθεστώτος.

Η BNY Mellon, ως εκ τούτου, εντάσσεται σε ένα διαρκώς αυξανόμενο «club» επιχειρήσεων, οι οποίες κάνουν αποδεκτά τα ψηφιακά νομίσματα. Μέσα στην ημέρα, άλλωστε, είχε προηγηθεί και η MastarCard, η οποία ανακοίνωσε την ένταξη ορισμένων κρυπτονομισμάτων στο δίκτυό της.

Τη Δευτέρα, οι αγορές είχαν πιαστεί εξαπίνης από την απόφαση της Tesla να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια για την αγορά Bitcoins, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την αποδοχή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ως μέσου πληρωμής.

Από τις αρχές του 2021, το Bitcoin έχει καταφέρει να αυξήσει την αξία του κατά 60%, καταφέρνοντας να κεφαλαιοποιήσει στο έπακρον την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές.

Βέβαια, από την από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι πιο επιφυλακτικοί, οι οποίοι θεωρούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων ως μία από τις μεγαλύτερες «φούσκες» στην ιστορία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News