Business & Finance Σάββατο 12/02/2022, 12:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για την πορεία του S&P 500

Goldman Sachs: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για την πορεία του S&P 500

Τις εκτιμήσεις για την πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου υποβαθμίζει η Goldman Sachs, η οποία σπεύδει να αναπροσαρμόσει τις προβλέψεις της υπό την προοπτική μιας επιθετικότερης σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. 

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, συγκεκριμένα, «κόβουν» την τιμή – στόχο για τον δείκτη S&P 500 στις 4.900 μονάδες έως τα τέλη του 2022 έναντι 5.100 μονάδων της προηγούμενης εκτίμησης. 

Ας σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street υποχώρησε στις 4.418 μονάδες.  

Η λιγότερο αισιόδοξη πρόβλεψη της Goldman Sachs, η οποία αντικατοπτρίζει μια αύξηση του S&P 500 κατά 11% από τα σημερινά επίπεδα, επέρχεται ως απόρροια των ανησυχιών για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας. 

Κάτι, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τους επενδυτές, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια έχουν εθιστεί στη φθηνή ρευστότητα των τραπεζών.

Με τον πληθωρισμό, πάντως, να σκαρφαλώνει τον Ιανουάριο στο 7,5% -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών- η επενδυτική τράπεζα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επτά αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022. 

Η πρώτη, εκτός απροόπτου, θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι και η BNP Paribas έχει θέσει τον ετήσιο στόχο για τον S&P 500 στις 4.900 μονάδες, επικαλούμενη τόσο τον υψηλό πληθωρισμό όσο και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το σενάριο του πολέμου φοβίζει – Sell off σε μετοχές, άλμα σε αργό

Πάνω από το 2% το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News