Business & Finance Παρασκευή 11/02/2022, 09:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Αναμένει πλέον επτά αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed 

Goldman Sachs: Αναμένει πλέον επτά αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed 

Τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο που εκτινάχθηκε στο 7,5% και σε υψηλό από τον Φεβρουάριο του 1982, έκαναν τους οικονομολόγους της Goldman Sachs να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους αναφορικά με το πόσες φορές θα αυξήσει τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Πλέον οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, αναμένουν ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια επτά φορές φέτος για να συγκρατήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, από τις πέντε αυξήσεις που προέβλεπαν νωρίτερα. Οι αυξήσεις αυτές σύμφωνα με τους αναλυτές θα έρθουν σε επτά συναπτές συνεδριάσεις και κάθε αύξηση θα είναι 25 μονάδες βάσεως, αν και είναι πολύ πιθανό να γίνει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed αντιτάχθηκαν στην αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο», γράφουν στο σημείωμά τους  οι αναλυτές της Goldman. «Επομένως, πιστεύουμε ότι η πιο πιθανή διαδρομή είναι περισσότερες αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης».

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λουίς, Τζέιμς Μπούλαρντ, έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ μιας συνολικής αύξησης κατά μία ποσοστιαία μονάδα έως τις αρχές Ιουλίου, ενώ δεν είναι αρνητικός για μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης που θα είναι η πρώτη από το 2000.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν θα αλλάξουμε την πρόβλεψή μας, ειδικά εάν η αγορά συνεχίσει να έχει υψηλές προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο», καταλήγουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε διαστημική τροχιά ο πληθωρισμός – Στο 7,5% τον Ιανουάριο

O πληθωρισμός επιβαρύνει τους Αμερικανούς με επιπλέον 276 δολάρια το μήνα

Ρ. Μπόστιτς (Fed): Πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News