Business & Finance Τρίτη 13/04/2021, 12:46
BUSINESS & FINANCE

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

«Πολύ σύντομα – αν όχι αυτή την εβδομάδα, την επόμενη» θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο για το πότε θα ξεκινήσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σε πόσες δόσεις θα είναι, αν θα υπάρχει έκπτωση, καθώς και για το τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στη διάταξη για συμπληρωματικό προϋπολογισμό 3 δισ. ευρώ, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1»: «Προσθέτουμε 3 δισ. γιατί πλέον οι εκτιμήσεις μας είναι ότι στο έτος θα χρειαστεί να στηρίξουμε την οικονομία περίπου με 14 δισ. σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις του προϋπολογισμού που ήταν τότε 7,5 δισ. Διότι στο υγειονομικό πεδίο το lockdown κράτησε περισσότερο σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της ελληνικής οικονομίας άρα όφειλε το οικονομικό επιτελείο να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αυτό πράττουμε. Αυτό θα εχει ένα κόστος, θα έχει μεγαλύτερο έλλειμμα για τη χώρα και μεγαλύτερο χρέος αλλά είναι επεκτατική δημοσιονομική πολιτική με ευθύνη έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα στο δημοσιονομικό πεδίο».  

Σε ό,τι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι ο ρυθμός αιτήσεων είναι ικανοποιητικός και έχει υπερβεί τις 200.000. «Χθες έγιναν 40.000 αιτήσεις, εκτιμώ ότι θα φτάσουμε τον γνωστό αριθμό που φτάνουμε σε κάθε κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως στόχος είναι τέλος Απριλίου να ξεκινήσουν οι καταβολές χρηματικών ποσών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News